Antena Meniu Search
x

Crăciun la 20 de grade Celsius! Turiştii de la munte au ieşit pe pârtie în costume de baie

E un Crăciun cu temperaturi record în sudul ţării, însă a fost soare puternic peste tot. Încât au fost turişti care au ieşit pe pârtie doar în costum de baie.

Vezi și

E Crăciunul, seara în care Naşterea Domnului aduce bucuria în milioane de case. Sunt de nepreţuit momentele în care copiii îl întâlnesc pe moşul sau descoperă sub brad cadourile la care au visat.

La munte sau în locuri cu tradiţii, românii se bucură de vacanţă. În jurul meselor bogate, pe pârtie sau la plimbări de poveste. E un Crăciun cu temperaturi record în sudul ţării, însă a fost soare puternic peste tot. Atât de cald, încât au fost turişti care au ieşit pe pârtie doar în costum de baie. 

Cu ochelari de soare şi în costum de bai. Nu undeva în Australia, ci la noi pe pârtie, În Arieşeni. În ziua de Crăciun. Cel mai cald Crăciun, chiar şi la înălţime. 

Domnişoara de pe schiuri a atras toate privirile. Cu forme bine scoase în evidenţă de ţinuta specială. Partenerul a întâmpinat ceva probleme, dar nu a fost lăsat la greu. 

Şi-au ajuns la baza pârtiei tot împreună. Unde, de pe margine, spectatorii priveau îndelung. Până la urmă, tânăra şi-a acoperit trupul cu un pulover. 

Soarele a răsfăţat toată ţara. 

A fost cea mai caldă zi de decembrie înregistrată vreodată în statisticile meteorologilor. Au fost 19 grade Celsius la Calafat. În Târgovişte, 17. Iar în Craiova, 16 grade.

Deşi nu pare, a venit Crăciunul şi în Capitală. Iar cei care au rămas în Bucureşti, s-au bucurat de o vreme de primăvară, aproape 15 grade.

Derdeluşul a fost înlocuit de tobogane. Iar sania, de trotinete, biciclete şi role.

Ne bucurăm sub soare blând, însă metorologii vorbesc despre temperaturi deloc fireşti pentru finalul lunii decembrie. 

Alina Şerban, meteorolog: "Este cu mult prea ridicată pentru această perioadă, chiar cu peste 10-12 grade. În partea de sud a teritoriului, la această oră şi pe parcursul zilei de astăzi, ne aşteptăm la maxime de 15, 17, chiar 19 grade, unde în mod normal ar fi să se înregistreze, al amiază, 3, cel mult 6 grade."

Specialiştii spun că, în ultimii cinci ani, temperaturile au crescut peste limite normale în perioada Crăcinului. 

O vreme de primăvară a fost şi la malul mării. 

În Poiana Braşov, au fost 8 grade. Stratul de zăpadă se subţiază de la o oră la alta. Din cauza încălzirii, pe creste este risc de avalanşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Crăciun la 20 de grade Celsius! Turiştii de la munte au ieşit pe pârtie în costume de baie