Antena Meniu Search
x

Tensiunile la cote maxime în PSD! Soarta Guvernului se decide în şedinţa Comitetului Executiv al partidului

Tensiunile ating cote maxime astăzi în PSD. Mai sunt câteva ore, până când greii din partid vor intra la confruntarea finală. Se va decide şi soarta Guvernului.

Vezi și

Tensiunile au atinse cote maxime astăzi în PSD. Mai sunt câteva ore, până când greii din partid vor intra la confruntarea finală. Şi se va decide soarta Guvernului României. Dacă Liviu Dragnea accepă remanierea celor mai apropiaţi miniştri, ori începe o nouă criză.

Două o discuţie în biroul şefului PSD, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose merg împreună spre sala de plen a Camerei Deputaţilor, măr la umăr, ca în vremurile bune. Se aşează chiar şi în aceeaşi bancă, dar ruptura este evidentă. Nu schimbă prea multe vorbe. Fiecare negociază în tabere diferite.

Este ziua moţiunii împotriva ministrului Sănătăţii, care a picat. Cei doi lideri PSD ies din plen tot împreună. 

Liviu Dragnea încearcă şi o glumă cu subînţeles. Din greşeală ar fi votat împotriva Guvernului.  

Negocierile sunt încă aprinse. Mihai Tudose s-a dus in biroul lui Liviu Dragnea, pentru a doua oara pe ziua de astazi. Sunt discutii intense in spatele usilor inchsie, pe care cei doi lideri le au inaintea sedintei de maine. 

Cinci nume importante pentru liderii coaliţiei de guvernare sunt la un pas de remaniere. Din partea ALDE, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acuzat că a trucat angajări. Iar de la PSD, vicepremierul Sevil Shaideh şi Rovana Plumb, vizate în dosarul Belina. Sunt cei trei pe care Tudose nu îi mai vrea în cabinet, din cauza problemelor penale pe care le au. Sevil Shaideh a fost chemată şi azi la DNA. A lăsat să se înţeleagă că nu va aştepta să fie demisă. 

Potrivit unor surse, vizaţi de remaniere mai sunt şeful de la transporturi, Răzvan Cuc şi ministrul pentru mediul de Afaceri, Ilan Laufer. Premierul s-a confruntat cu ei şi astăzi la şedinţa de Guvern. 

Cu fiecare oră, tensiunea a fost şi mai mare. 

Scandalul la vârful PSD ar fi pornit de la un sondaj de opinie în care cota de încredere a lui Mihai Tudose s-a prăbuşit de la peste 40% la 27%. Şi pare că revine criza de la 100 de zile de guvernare. La fel cum s-a întâmplat şi în episodul Grindeanu.

Decizia finală privind soarta Guvernului ar urma să fie luată mâine, Comitetul Executiv al PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tensiunile la cote maxime în PSD! Soarta Guvernului se decide în şedinţa Comitetului Executiv al partidului