Video

Teste de logică la angajarea într-o primărie din Maramureş: "Toată lumea are impresia că lucrând în administraţia publică este uşor"

De Simona Vasiac.
Publicat: 14.06.2021, 07:51.
Actualizat: 14.06.2021, 08:56

Ca să se asigure că are cei mai buni şi mai eficienţi angajaţi, un primar din Maramureş vrea să-i pună să dea şi un test de logică la angajare. Deşi e opţional, unii dintre cei care vor un post de funcţionar sunt dispuşi să dea testul.

În Primăria Mireşu Mare, din Maramureş, doar 11 din cele 35 de posturi disponibile sunt ocupate. Chiar şi aşa, primarul vrea ca oricine concurează pe post să dea şi un test de logică: "Mi se pare super ok. Este benefic pentru dezvoltarea profesională. M-a ajutat foarte mult la acumularea informaţilor", declară Călin Both, angajat primărie.

Edilul comunei speră că astfel va avea mai mult succes în relaţia cu cei care au nevoie de angajaţii primăriei. "Toată lumea are impresia că venind şi lucrând în administraţia publică este foarte uşor, în practic nu trebuie să faci nimic sau aproape nimic şi salariul merge şi chiar salarii bune. Nu este chiar aşa", afirmă Ioan Mătieș, primarul din Mireșu Mare.

Primarul este însă mândru de ideea lui

Citește și:

Iar dacă unii localnici văd cu ochi buni o triere mai serioasă a angajaţilor primăriei, altora li se pare totul doar o vorbă-n vânt. Primarul este însă mândru de ideea lui şi spune că astfel de teste ar trebui date în toate instituţile publice din ţară. "Este important ca în fiecare instituţie, din când în când, să se dea examene psihologice sau de logică. Atunci, omul respectiv îşi dă seama dacă poate sau nu poate să urmeze cariera sau postul respectiv la care aplică. Şi să ştiţi că funcţionează bine", spune edilul.

În plus, primarul ar mai vrea ca fiecare angajat al statului să lucreze, timp de o săptămână pe an, în domeniul privat, într-un fel de schimb de experienţă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.