Antena Meniu Search
x

Video Teste de logică la angajarea într-o primărie din Maramureş: "Toată lumea are impresia că lucrând în administraţia publică este uşor"

Ca să se asigure că are cei mai buni şi mai eficienţi angajaţi, un primar din Maramureş vrea să-i pună să dea şi un test de logică la angajare. Deşi e opţional, unii dintre cei care vor un post de funcţionar sunt dispuşi să dea testul.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 14.06.2021, 08:56

Vezi și

În Primăria Mireşu Mare, din Maramureş, doar 11 din cele 35 de posturi disponibile sunt ocupate. Chiar şi aşa, primarul vrea ca oricine concurează pe post să dea şi un test de logică: "Mi se pare super ok. Este benefic pentru dezvoltarea profesională. M-a ajutat foarte mult la acumularea informaţilor", declară Călin Both, angajat primărie.

Edilul comunei speră că astfel va avea mai mult succes în relaţia cu cei care au nevoie de angajaţii primăriei. "Toată lumea are impresia că venind şi lucrând în administraţia publică este foarte uşor, în practic nu trebuie să faci nimic sau aproape nimic şi salariul merge şi chiar salarii bune. Nu este chiar aşa", afirmă Ioan Mătieș, primarul din Mireșu Mare.

Primarul este însă mândru de ideea lui

Iar dacă unii localnici văd cu ochi buni o triere mai serioasă a angajaţilor primăriei, altora li se pare totul doar o vorbă-n vânt. Primarul este însă mândru de ideea lui şi spune că astfel de teste ar trebui date în toate instituţile publice din ţară. "Este important ca în fiecare instituţie, din când în când, să se dea examene psihologice sau de logică. Atunci, omul respectiv îşi dă seama dacă poate sau nu poate să urmeze cariera sau postul respectiv la care aplică. Şi să ştiţi că funcţionează bine", spune edilul.

În plus, primarul ar mai vrea ca fiecare angajat al statului să lucreze, timp de o săptămână pe an, în domeniul privat, într-un fel de schimb de experienţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Teste de logică la angajarea într-o primărie din Maramureş: "Toată lumea are impresia că lucrând în administraţia publică este uşor"