Antena Meniu Search
x

Video Tinder Swindler, varianta românească. 60% dintre cei care îşi caută jumătatea online se tem de escroci

Cine a văzut Tinder Swindler, Escrocul de pe Tinder, trebuie să ştie că filmul şi realitatea şi-au dat mâna la noi în ţară şi au ridicat nivelul de alertă. Șase din zece oameni care-și caută jumătatea online se tem să nu fie victimele escrocilor. 

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 13:11

Vezi și

Potrivit unui sondaj realizat de Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică, 84% dintre utilizatorii serviciilor de dating pe Internet spun că sunt pregătiți să se întâlnească fizic, în maximum o lună, cu persoana cu care discuta online.

Iar înainte de prima întâlnire, doar 50% dintre respondenți își mențineau îngrijorarea iniţială că ar putea fi victima escrocilor. În timp ce aproape patru din zece declarau chiar că sunt entuziasmați.

În zilele premergătoare Valentine's Day, specialiștii au observat o intensificare a escrocheriilor online. Infractorii cibernetici au răspâdit e-mailuri în care pretindeau că expeditorul este în căutarea iubirii. Dar, de fapt, mesajul conținea un link către o pagină de phishing unde victimei i se cereau inclusiv informații bancare.

Cum te fereşti de escrocii online

Pe acelaşi subiect

Pentru ca discuțiile în online să nu aibă final nedorit, experții în securitate cibernetică vin cu sfaturi. În primul rând, nu trebuie distribuite poze care includ date personale, cum ar fi adresa de domiciliu sau locul de muncă.

De asemenea, se recomandă utilizarea funcției de mesagerie încorporată a platformelor de dating, dar și a unui program eficient de antivirus. Foarte importantă este și verificarea setărilor de confidențialitate ale aplicațiilor de dating, dar și ale rețelor sociale.

  • nu distribuiți poze care includ date personale
  • utilizaţi funcţia de mesagerie a platformelor de dating
  • utilizaţi o soluţie de securitate eficientă
  • verificaţi setările de confidenţialitate 
  • reduceţi riscul de doxing printr-o autoverificare

Utilizatorii serviciilor de dating se tem de escroci

  • 65% - îngrijorați să nu fie victime
  • 84% - prima întâlnire: o săptămână - o lună
  • 50% - îngrijorare înaintea întânirii
  • 38% - entuziasm înaintea întâlnirii
    • sursa: sondaj Kaspersky

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Tinder Swindler, varianta românească. 60% dintre cei care îşi caută jumătatea online se tem de escroci