Antena Meniu Search
x

Tineri, cu speranţă şi cu afaceri de succes! S-au inspirat de la americani şi au adus pe piaţa din România idei inedite

Totuşi puţini sunt cei care mai riscă. Specialiştii spun că românii sunt sceptici când vine vorba să îşi deschidă propriul business.

Vezi și

Totuşi puţini sunt cei care mai riscă. Specialiştii spun că românii sunt sceptici când vine vorba să îşi deschidă propriul business. Un studiu a demonstrat că doar 13%, dintre tineri, cred că este posibil să îşi deschidă o afacere şi ea să şi meargă.

O imagine cum vezi doar în filmele americane. Una de care se bucură însă şi românii care calcă pragul spălătoriei lui Bogdan Grigoraş. Tânărul a început afacerea cu haine murdare în urmă cu cinci ani. A riscat totul, pentru un business necunoscut în România. 

Bogdan Grigoraş, manager Laundromate: "Aveam nevoie mult să spălăm, spălam la chiuvetă. Ne gândeam ce bine ar fi să putem să spălăm şi noi ca în spălătoriile acelea din State, din filme. Atunci, ne-a venit ideea!"

Pentru că făcea sport de performanţă şi pleca în cantonamente, avea nevoie să spele rapid. Aşa că a găsit soluţia. Şi pentru el, şi pentru alţi tineri ocupaţi. 

Bogdan Grigoraş, manager Laundromate: "Studenţii reprezintă maximum 40% din cifra de afaceri."

Răzvan este student şi vizitează spălătoria de două ori pe săptămână.

Răzvan, student: "E aproape, spălăm destul de bine, e mai confortabil decât să mă duc până acasă."

Cristian este un alt tânăr care a ales să rişte, în urmă cu patru ani. Ajutat de doi prieteni, a mizat pe tricouri personalizate. 

Iar pe ele, tânărul a început să imprime motive tradiţionale şi expresii pur româneşti, uneori traduse în engleză. 

Acum, afacerile lor merg ca pe roate, deşi drumul spre succes n-a fost uşor. 

Dragoş Anastasiu: "Suntem o ţară în care birocraţia este destul de mare. Este altă chestiune care este dificilă, dar în acelaşi timp există şanse extrordinare. În sensul ăsta, căile sunt deschise! Dar să nu se aştepte nimeni că este o defilare cu mâinile la spate, ca pe faleza din Mamaia, pentru că nu este. Este o chestiune foarte serioasă şi foarte dificilă.

Tocmai de aceea, puţini îndrăznesc să rişte în afaceri: doar 13% dintre români au curajul şi mai ales o idee care să-i transforme în antreprenori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Tineri, cu speranţă şi cu afaceri de succes! S-au inspirat de la americani şi au adus pe piaţa din România idei inedite