Patru tineri reţinuţi, în urma protestului de 10 august din Piaţa Victoriei
Peste 20 de mii de oameni au revenit în Piaţa Victoriei, la un an de la ciocnirile violente dintre protestatari şi forţele de ordine. De această dată însă nu s-au înregistrat incidente majore. Au fost doar câteva momente tensionate. Un grup a încercat să forţeze gardurile din faţa Guvernului.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Peste 20 de mii de oameni au revenit în Piaţa Victoriei, la un an de la ciocnirile violente dintre protestatari şi forţele de ordine. De această dată însă nu s-au înregistrat incidente majore. Au fost doar câteva momente tensionate. Un grup a încercat să forţeze gardurile din faţa Guvernului, însă jandarmii nu s-au împotrivit. Patru tineri au fost însă reţinuţi, pe doi dintre ei, forţele de ordine i-au prins cu arme albe. În schimb, zece oameni au fost doborâţi de căldură şi au avut nevoie de ajutorul medicilor. Protestatarii au scandat împotriva Guvernului şi au cerut pedepsirea celor care au făcut sute de victime, acum un an. Ei au făcut şi un altar din candele în memoria victimelor din Caracal şi Colectiv.
Este un moment surprins în apropiere de Piaţa Victoriei. Tânărul ar fi refuzat să se legitimeze şi i-a jignit pe jandarmi. A fost dus cu forţa la audieri şi amendat. Nu a fost singura scenă tensionată. Câţiva protestatari au împins gardurile ca să ajungă în faţa Guvernului. Forţele de ordine nu s-au împotrivit însă şi le-au făcut loc.
Patru persoane au fost scoase de poliţişti din mulţime şi duse la audieri. În rucsacul unui tânăr era ascuns un cuţit.
Doar câteva incidente s-au petrecut la manifestaţia de aseară. Mai mult de muncă au avut medicii de pe ambulanţă. Zece oameni s-au simţit rău din cauza temperaturilor ridicate. Unii au primit îngrijiri medicale în piaţă, alţii au fost duşi la spital.
Au fost valuri de scandări, nemulţumiri şi huiduieli.
După lăsarea întunericului, protestatarii au aprins, din nou, telefoanele mobile.
Un alt moment emoţionant a fost oferit de celebrul pianist german Davide Marttelo, care cântă în zone de conflict ale lumii.
Protestatarii au aprins şi candele în memoria adolescentelor dispărute la Caracal, dar şi a tinerilor care au murit în infernul de la Colectiv.
Manifestanţii cer ca vinovaţii de la violenţele de anul trecut să fie traşi la răspundere. Tocmai de aceea, au fost şi la Ministerul de Interne, dar şi la sediul DIICOT.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰