Antena Meniu Search
x

Patru tineri reţinuţi, în urma protestului de 10 august din Piaţa Victoriei

Peste 20 de mii de oameni au revenit în Piaţa Victoriei, la un an de la ciocnirile violente dintre protestatari şi forţele de ordine. De această dată însă nu s-au înregistrat incidente majore. Au fost doar câteva momente tensionate. Un grup a încercat să forţeze gardurile din faţa Guvernului.

de Redactia Observator

la 11.08.2019, 10:05

Vezi și

Peste 20 de mii de oameni au revenit în Piaţa Victoriei, la un an de la ciocnirile violente dintre protestatari şi forţele de ordine. De această dată însă nu s-au înregistrat incidente majore. Au fost doar câteva momente tensionate. Un grup a încercat să forţeze gardurile din faţa Guvernului, însă jandarmii nu s-au împotrivit. Patru tineri au fost însă reţinuţi, pe doi dintre ei, forţele de ordine i-au prins cu arme albe. În schimb, zece oameni au fost doborâţi de căldură şi au avut nevoie de ajutorul medicilor. Protestatarii au scandat împotriva Guvernului şi au cerut pedepsirea celor care au făcut sute de victime, acum un an. Ei au făcut şi un altar din candele în memoria victimelor din Caracal şi Colectiv.

Este un moment surprins în apropiere de Piaţa Victoriei. Tânărul ar fi refuzat să se legitimeze şi i-a jignit pe jandarmi. A fost dus cu forţa la audieri şi amendat. Nu a fost singura scenă tensionată. Câţiva protestatari au împins gardurile ca să ajungă în faţa Guvernului. Forţele de ordine nu s-au împotrivit însă şi le-au făcut loc. 

Patru persoane au fost scoase de poliţişti din mulţime şi duse la audieri. În rucsacul unui tânăr era ascuns un cuţit. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doar câteva incidente s-au petrecut la manifestaţia de aseară. Mai mult de muncă au avut medicii de pe ambulanţă. Zece oameni s-au simţit rău din cauza temperaturilor ridicate. Unii au primit îngrijiri medicale în piaţă, alţii au fost duşi la spital.

Au fost valuri de scandări, nemulţumiri şi huiduieli. 

După lăsarea întunericului, protestatarii au aprins, din nou, telefoanele mobile.

Un alt moment emoţionant a fost oferit de celebrul pianist german Davide Marttelo, care cântă în zone de conflict ale lumii. 

Protestatarii au aprins şi candele în memoria adolescentelor dispărute la Caracal, dar şi a tinerilor care au murit în infernul de la Colectiv. 

Manifestanţii cer ca vinovaţii de la violenţele de anul trecut să fie traşi la răspundere. Tocmai de aceea, au fost şi la Ministerul de Interne, dar şi la sediul DIICOT. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Patru tineri reţinuţi, în urma protestului de 10 august din Piaţa Victoriei