Antena Meniu Search
x

Tomata cu capul în jos, noul trend în agricultura de balcon

Cu capul în jos. Este o metodă inedită de a cultiva legume în spaţii mici, cum ar fi balcoanele. Avantajul este că legumele plantate cu susul în jos în ghivece te scapa de problema dăunatorilor, dar şi a bolilor care provin din sol.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 17:41

Vezi și
  • Dan Goldiş este pasionat de agricultură.
  • Peretele unui garaj a devenit grdina urbană de legume. 

Mai mult, într-un singur ghiveci pot fi plantate simultan două sau trei legume. Cu ajutorul tehnicii împrumutate de la americani, un trimişorean a reuşit să aibă o recoltă de invidiat.

Dan Goldiş este pasionat de agricultură. Aşa că pe perioada stării de urgenţă a profitat de timpul liber şi a pus în practică metoda legumiculturii pe verticală. Peretele unui garaj a devenit grdina urbană de legume. 

Dan Goldiş: Am cercetat internetul în perioada de izolare şi autoizolare în curte. Şi am decoperit că în America, în Singapore, în marile aglomeraţii urbane există această tendinţă de folosire a unei idei de acum 2.600 de ani de pe vremea grădinilor suspendate. 

În acelaşi ghiveci pot fi crescute simultan şi câte două sau chiar trei soiuri de legume. 

Dan Goldiş:  Am încercat şi transpunerea roşiilor din grădină în agricultura pe verticală. Deci am pus într-un ghiveci de mari demensiuni o roşie reuşită din grădină. Mi-a produs aici o mare varietate de fructe.  În plus am păus aici al supragaţa ghiveciului pătrunjel de frunze care se foloseşte la cirobe, salate. 

26 de soiuri de plante cresc acum în grădina pe verticală.  Dacă într-o grădină normală este necesar ca legumele să fie stropite împotriva dăunătorilor, ei bine, într-o grădină verticală, plantele au nevoie doar de atenție...

Dan Goldiş:  În fiecare dimineaţă vin le supraveghez , intreb cum au dormit, ec au facut, le tai din frunze. Le şi vorbiţi ăsta e seceretul. Sigur Rentabilitatae unui astfel d eprodus este destul de mare. Uitaţi ala cesată roşie cât are  patru roşii dedesubt, patru deasupra. 

În principiu în orice anotimp putem mânca orice legumă dorim crecsută evident în acest mod. Bineînâeles nu trebuie să avem neapărat curte cu grădină. Putem face acest lucru în balconul aparatmentului cu o investiţie de maximum 1.000 de lei.  

Cum grădina din perete este plină de rod, vecinii timişoreanului vor să experimenteze şi ei legumicultura pe verticală în propriile balcoane. 

Vecină: Este deosebită, este inedită. Am privit-o cu multă, multă bucurie. Am aşteptat să văd plantarea, am aşteptat să apară rodul. Este un model de simbioză între om şi natură. 

Cum recolta se anunţă îmbelşugată bărbatul vrea să extindă grădina verticală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tomata cu capul în jos, noul trend în agricultura de balcon