Antena Meniu Search
x

TOP 5 indatoriri pe care trebuie sa le respecti daca vrei o dantura impecabila

Cine nu isi doreste un zambet stralucitor si sanatos? Avand in vedere ca dantura spune foarte multe lucruri despre o persoana si totodata este si o componenta importanta a cartii noastre de vizita, putem afirma cu siguranta ca intra in sarcinile de zi ci zi.

- pexels.com

Cine nu isi doreste un zambet stralucitor si sanatos?

Avand in vedere ca dantura spune foarte multe lucruri despre o persoana si totodata este si o componenta importanta a cartii noastre de vizita, putem afirma cu siguranta ca intra in sarcinile de zi ci zi ca aceasta sa isi pastreze aspectul frumos vreme indelungata.

O dantura ingrijita ofera incredere si stima de sine ridicata, asadar daca ne referim la momentul prezent si de ce nu chiar si viitor, este important ca ea sa beneficieze de tratamente corespunzatoare din partea noastra, dar si a medicului stomatolog.

Iata, mai jos cateva sfaturile utile pe care le poti aplica si tu cu incredere:

Mergi cu regularitate in cabinetul specialistului

Datura ingrijita are in componenta si cateva elemente ce facreferire la educatie, constientizare si asumare. Si pentru ca aminteam anterior ca ea se ingrijeste in mod constant, incearca sa iti faci din medicul dentist un prieten apropiat. Nu toata lumea benefiaza de un bagaj genetic fara cusur, prin urmare vizita la specialist nu trebuie amanata. Pentru ingrijire de rutina sau montarea unui implant dentar, stomatologul va fi omul de care vei avea nevoie cel putin de cateva ori pe an.

Ingrijeste dintii corect

Mentinem si ne straduim sa conservam mai bine cu ceea ce am fost inzestrati de la natura, dar asta se face printr-un periaj efectuta in mod corect si cu produse de specialitate. Urmareste tutoriale care iti arata cum ar trebui sa arate cu periaj ca la carte si pe langa paste de dinti, nu uita sa achizitionezi pentru kitul tau de ingrijire si apa de gura, ata dentara si drajeuri mentolate fara zahar. Clatirea rapida dupa consumul unor alimente nocive sau bauturi colorate, poate salva cel putin pentru un moment, zambetul.

Spala-te de cel putin 2 ori pe zi si nu ezita sa te informezi cat mai mult despre tot ceea ce presupune un zambet perfect.

Ai grija la alimentatie

Zaharul ataca structura dentara si asigura nutritia bacteriilor care cauzeaza carii.

Ca atare, fereste-te cat poti de mult de dulciuri si alimente care pateaza smaltul (ceai, cafea, vin rosu) sau si daca o faci, igienizeaza-te imediat.  Acordand atentie consumului de alimente si bauturi, se pot combina micile placeri vinovate cu dorinta de a avea dinti sanatosi. Si asta fara a fi nevoie sa sacrificam total placerile culinare.

Stomatologia pune la dispozitie tehnici si tehnologii moderne

Astazi ea poate sa ofere experiente placute, netraumatizante, astfel incat scopul bine determinat atinge nevoia de sanatate dentara pe termen lung si un zambet frumos.

Sanatatea dintilor poate implica proceduri si tehnici mult mai complexe, dar daca se ingrijeste din timp nimic nu este sau nu ar trenui sa fie ingrijorator.

Contacteaza imediat medicul dentist daca ai o problema

Cand durerea dentara s-a instalat, aceasta poate fi un semn al unei probleme grave. Neluata in seama sau tratata necorespunzator ea va reveni cu siguranta, mai rau decat a fost atunci cand a inceput. Cu cat dintele este tratat mai repede, cu atat mai bine pentru intreaga dantura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » TOP 5 indatoriri pe care trebuie sa le respecti daca vrei o dantura impecabila