Antena Meniu Search
x

Tot mai multi copii din familii sarace, transformati in sclavi de catre parinti

Sunt copii, dar muncesc mai mult decat adultii. Parintii lor i-au transformat in sclavi. Intersectiile din Capitala sunt pline de copii care le vand trecatorilor tot felul de nimicuri. De la flori, la servetele umede, reviste si carti.

Vezi și

Banii merg direct la parintii care, de cele mai multe ori stau la umbra si asteapta sa fie hraniti.

Isi negociaza in fiecare zi marfa, pe care neaparat trebuie sa o vanda. Seara sunt asteptati cu sufletul la gura de parintii care peste zi, cel mai probabil, au stat la umbra.

Asa fac toti, asa face si baietelul din imagini. Sa-i spunem Marius. Ar trebui sa fie in clasa a V-a. Nu mai stie de cand n-a mai trecut pe la scoala. Nu poate din cauza programului de lucru: 14 ore pe zi.

Iar daca scoala este un subiect inchis, Marius este bucuros ca macar afacerea merge cat de cat. 

Are un job unde proprii parinti sunt cei mai severi patroni. Si-ar dori sa se plimbe pe plaja, insa tot ce primeste e o intersectie aglomerata in mijlocul Bucurestiului. Iar ca el, zeci, chiar sute de mici sclavi stiu sa zambeasca doar atunci cand vanzarile merg bine.

In ghiozdanele in care ar trebui sa tina cartile de la scoala copiii vanzatori tin baxuri de servetele umede. Sunt grele, dar ei stiu ca daca le vand repede scapa si de kilogramele care le frang spatele.

70.000 de mici sclavi se afla in evidentele Institutului National de Statistica. In fiecare zi, cei le la Protectia Copilului descopera noi cazuri. Majoritatea copiilor exploatati au varste cuprinse intre trei si 14 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multi copii din familii sarace, transformati in sclavi de catre parinti