O băutură consumată de secole în Europa a început să fie apreciată şi de români
O băutură pe care francezii sau englezii o consumă de secole are un succes tot mai mare şi la noi. Mulţi români au înlocuit berea cu cidru.
O băutură pe care francezii sau englezii o consumă de secole are un succes tot mai mare şi la noi. Mulţi români au înlocuit berea cu cidru. 20 de milioane de litri s-au vândut anul trecut. Băutura cu gust aromat are mai multe beneficii pentru sănătate, spun nutriţioniştii. Desigur, în cantităţi mici.
Cidrul este o băutură slab alcoolizată, care se obţine din fermentarea fructelor. Cel mai des, în acest proces sunt folosite merele şi perele. Chiar dacă în alte ţări europene consumul de cidru a ajuns de mult timp la sute de milioane de litri pe an, în România abia acum au explodat vânzările.
Comercianţii au început să dedice un spaţiu tot mai mare pe rafturi băuturilor obţinute din fermentarea fructelor. După englezi şi francezi şi românii au început să prindă gustul cidrului.
Cidrul este considerat o alternativă la bere, însă, la noi sunt încă mulţi consumatori care nu dau gustul clasic pe cel aromat.
Sunt nutriţionişti care spun că băutura are un conţinut mare de fenoli, antioxidanţi valoroşi, dar şi minerale. Însă, aceştia trag şi un semnal de alarmă. Recomandă consum moderat, pentru că este, totuşi, alcool.
Englezii, francezii, spaniolii şi finlandezii sunt printre cei mai mari consumatori de cidru din lume.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰