Antena Meniu Search
x
LIVE

Tot mai mulţi români preferă bucătăria japoneză

la 19.02.2017, 23:00
Vezi și

Poate că românii nu mai apreciază slănina cu ceapă pentru că au început să îşi diversifice gusturile. Pe tărâm românesc, mâncarea asiatică, de exemplu, este tot mai apreciată de la an la an.

-Bună ziua! Sunteţi într-un restaurant de sushi.

Aşa începe aventura în bucătăria japoneză. Un proces de preparare al mâncării ce are la bază spectacolul cu produse sofisticate, dar sănătoase.

-Punem, ardei, nişte ceapă şi ciuperci.

Pe acelaşi subiect

-E într-adevăr un spectacolu culinar, aşa că mai bine că am stat aici ca să privesc cum se desfăşoară acest spectacol, pentru că, cel mai probabil, în veci nu o să pot să fac aşa ceva.

Chef Roberto este în România de cinci ani şi are o experienţă, în bucătăria japoneză, de peste 20 de ani.

-Este o artă. Mâncarea japoneză este un fel de artă. Când faci suchi, îl prepari cu sufletul. 

Tocmai gustul fin al mâncărurilor japoneze a făcut ca cererea pentru astfel de preparate să crească, în unele restaurante, chiar şi cu 40% faţă de anul trecut.

-Aceasta este a doua oară. Aici este foarte bună.

Deşi are doar 22 de ani, chef Sorin a învăţat încă din adolescenţă măestria bucătăriei japoneze. A participat chiar şi la competiţii mondiale, cu reţete inventate chiar de restaurantul la care lucrează şi care, acum, sunt printre cele mai căutate de clienţi.

Mai mult, preparatele japoneze vin la pachet şi cu un nivel ridicat de proteine, vitamine, dar şi minerale. Pe de altă parte, însă, specialiştii ne recomandă să nu consumăm peştele crud în exces. Tonul, spre exemplu, conţine mercur, iar în cantităţi mari ne poate afecta sănătatea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi români preferă bucătăria japoneză