Antena Meniu Search
x

Trafic infernal în Cluj-Napoca. Șoferii parcurg 10 kilometri într-o oră

Traficul este una dintre principalele probleme în marile oraşe din ţară! În ultimii ani, numărul maşinilor a crescut chiar şi de patru ori, aşa cum se întâmplă în cazul oraşului Cluj-Napoca. Dacă ritmul se menţine, clujenii vor ajunge să nu mai poată străbate oraşul decât cu mare dificultate.

Vezi și

Traficul este una dintre principalele probleme în marile oraşe din ţară! În ultimii ani, numărul maşinilor a crescut chiar şi de patru ori, aşa cum se întâmplă în cazul oraşului Cluj-Napoca. Dacă ritmul se menţine, clujenii vor ajunge să nu mai poată străbate oraşul decât cu mare dificultate. În prezent, în oraş se circulă bară la bară, uneori chiar şi în afara orelor de vârf.

În Cluj-Napoca, ardeleanul, răbdător din fire, rezistă cu stoicism în cozile interminabile din trafic. E drept, deşi se merge bară la bară, iar stopurile dau în permanenţă o notă roşiatică străzilor, aici lipsesc claxoanele. Şi cam atât. Pentru că traficul este aproape la fel de aglomerat ca în Capitală.

Fără să luăm în calcul maşinile ce tranzitează oraşul sau pe cele a studenţilor, sunt 160 de mii de autoturisme la aproximativ 400 de mii de locuitori.

Din anul 2000 până în anul 2018, numărul de maşini din municipiul Cluj-Napoca a crescut de aproximativ patru ori.

Reporterul Observator a încercat un experiment. Puţin înainte de ora 16 a pornit să traverseze oraşul. Am pornit pe timp de zi, am ajuns la destinaţie pe întuneric. Mai mult de o oră, este 17 şi cinci minute, ne-a luat să facem maximum 10 kilometri, de la un capăt la altul al Clujului.

Aglomeraţia se simţe însă şi în parcările din oraş. Mai ales la cele din Centru. În Piaţa Unirii, locul în care vin cei mai mulţi turişti, nicio şansă de parcare.

În acest moment, la nivelului Cluj-Napoca, avem 9 parking-uri supraterane. Sunt construite în ultimii ani.

Pentru descurajarea folosirii maşinilor în zona centrală, autorităţile din Cluj-Napoca vor să crească taxa de parcare de la 5 la 7 lei pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Trafic infernal în Cluj-Napoca. Șoferii parcurg 10 kilometri într-o oră