Antena Meniu Search
x

Tragedie la Iași! Trei fetiţe de 6, 7 și 10 ani au fost găsite moarte. S-au înecat la scăldat

Trei fetițe s-au înecat la scăldat, unde au mers nesupravegheate. Cele trei minore au fost găsite decedate în barajul Pârcovaci, lângă Hârlău, în județul Iași.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.06.2020, 18:00

Tragedie la Iași! Două fetiţe de 6, respectiv 7 ani au fost găsite moarte. S-au înecat la scăldat
Barajul Pârcovaci - foto ilustrativă - wikimapia
  • A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă
  • Cele trei fetițe au mers la scăldat nesupravegheate

Secția de pompieri Târgu Frumos a fost solicitată să intervină pentru căutare de persoane înecate, la Barajul Pârcovaci, lângă Hârlău. Trei fetițe ar fi dispărut, din care două au fost găsite moarte.

După jumătate de oră de căutare, au fost găsite două surori de 6, respectiv 7 ani, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare. Din păcate, fără succes.

Astfel, echipajul SAJ și Smurd sosite la fața locului au constatat decesul celor doi copii.

Ulterior a fost găsită și a treia victimă, tot o fetiță, de 10 ani. 

Prin 112 a fost primit un apel în sprijinul a trei copii înecați in zona Pârcovaci. Au plecat echipaje de prim ajutor de la Pompieri, echipaje de la serviciul de ambulanță, medic, au fost găsite primele două fetițe. Surori, de 4 (n.r. 6) și 7 ani. Din păcate erau în stop prin înec, nu au răspuns la manevrele de resuscitare prelungite și s-a declanșat decesul”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoieșu, medic șef UPU Smurd Iași.

Despre Barajul Pârcovaci

Pârcovaci este un sat ce aparține orașului Hârlău din județul Iași. Este prima localitate pe care o străbate râul Bahlui. La intrarea în localitate pe Bahlui , este construit un baraj creându-se astfel un lac de acumulare care alimentează cu apa orașul Hârlău. In apropierea barajului, pe partea stângă a răului, se găsesc câteva izvoare de ape minerale sulfuroase, neexploatate in prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tragedie la Iași! Trei fetiţe de 6, 7 și 10 ani au fost găsite moarte. S-au înecat la scăldat