Antena Meniu Search
x

Traian Basescu sau Ion Iliescu vor fi studiaţi la şcoală

Şefii Ministerului Educaţiei au anunţat că lucrează la o nouă programă de istorie. O istorie recentă în care să fie lămurite evenimentele petrecute până în anul 2007

Vezi și

Şefii Ministerului Educaţiei au anunţat că lucrează la o nouă programă de istorie. O istorie recentă în care să fie lămurite evenimentele petrecute până în anul 2007

Profesorii nu cred că noua programă va fi una corectă din punct de vedere al istoriei. Dar măcar este bine că îi învaţă pe elevi ordinea preşedinţilor de după Revoluţie.

Şefii Ministerul Educaţiei au de gând să schimbe programa şcoalară şi vor o oră de Istorie recentă a României. Cu bani europeni, vor să desluşească, parţial măcar, „meandrele" trecutului recent.

Preşedintele Ion Iliescu a fost urmat la Cotroceni de Traian Băsescu. De două ori. Şefii din Educaţiei susţin că oamenii sunt dezamăgiţi de istoria recentă, postdecembristă, iar „pierderile" economice şi sociale au creat imaginea unei lumi în derivă, dezorientate şi confuze.

Cei de la Ministerul Educaţiei vor să facă un grup de lucru care să pună cap la cap evenimentele istorice. Dar profesorii trag un semnal de alarmă.

Prezentul proiect îşi propune să desluşească, parţial măcar, „meandrele concretului" în care suntem contemporani cu toţii.

Dezamăgirea faţă de istoria recentă, în perioada ei postdecembristă, este sentimentul cel mai prezent. „Pierderile" au creat imaginea unei lumi în derivă, dezorientate şi confuze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Traian Basescu sau Ion Iliescu vor fi studiaţi la şcoală