Antena Meniu Search
x

Transfăgărăşanul, în topul celor mai spectaculoase excursii cu maşina din lume

Cel mai frumos drum din România îi cucereşte din nou pe străini. De data aceasta, revista americană National Geographic a inclus Transfăgărăşanul în topul celor mai spectaculoase excursii cu maşina din lume.

de Redactia Observator

la 01.10.2019, 21:49

Vezi și

Cel mai frumos drum din România îi cucereşte din nou pe străini. De data aceasta, revista americană National Geographic a inclus Transfăgărăşanul în topul celor mai spectaculoase excursii cu maşina din lume, iar o publicaţie britanică pentru ciclişti l-a pus pe coperta din luna octombrie sub titlul "Drumul legendelor". Cu atâtea recomandări nici nu e de mirare că în weekend  traseul este extrem de aglomerat.

"O sperietură în Alpii Transilvăneni", aşa descriu jurnaliştii de la National Geographic aventura celor care se încumetă să traverseze Transfăgărăşanul. 

Lung de 150 de kilometri, traseul pitoresc îşi poartă oaspeţii printre munţi şi văi. Publicaţia americană pune Transfăgărăşanul pe locul 8 în topul celor mai spectaculoase 10 excursii cu maşina din lume. 

Jurnaliştii amintesc şi de riscurile călătoriei pe şosea: un tunel fără lumină şi oile care rătăcesc în drum.

Un turist străin spune că "am fost în toată lumea, am văzut multe ţări. Această bucată de pământ e foarte, foarte frumoasă şi recomandăm tuturor să vină aici". 

Anul trecut, National Geographic a pus Transfăgărăşanul pe lista celor mai frumoase trasee auto din lume. Şi jurnaliştii CNN au fost fermecaţi de drumul românesc. L-au inclus, de curând, în topul celor mai palpitante şosele ale lumii. O reclamă nepreţuită pentru străinii dornici de adrenalină.

Un turist străin spune că "am văzut pe un site nişte poze, am căutat pe hartă şi am venit aici. E ca un şarpe, e chiar remarcabil. E unul din cele mai frumoase drumuri din Europa". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu şi în weekend-uri, când mii de şoferi stau ore bune blocaţi în ambuteiaje. Întotdeauna însă aşteptarea merită, pentru că, la final, ajung să surprindă frumuseţea naturii într-un album foto ce taie respiraţia. 

Construit în anii 70, după ideea lui Nicolae Ceauşescu, "Drumul către cer", cum mai este numit Transfăgărăşanul, are 27 de viaducte şi este, după Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Oficial, Transfăgărăşanul se închide pe 1 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Transfăgărăşanul, în topul celor mai spectaculoase excursii cu maşina din lume