Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Transmitere comunitară de coronavirus în Galați

Cazurile pozitive cresc de la o zi la alta în municipiul Galaţi! În două cartiere de aici, a fost confirmată transmiterea comunitară a noului coronavirus. Cu toate astea, însă, oamenii nu par speriaţi. Singura piaţă agro-alimentară din cele două zone este arhiplină, iar în parcuri copiii sunt la joacă, cu toate că autorităţile au lansat o alertă şi le recomandă oamenilor să respecte regulile impuse, dar şi distanţarea socială.

de Redactia Observator

la 26.04.2020 , 13:13

  • Răspândire comunitară a coronavirusului în Galați
  • Unii localnici nu respectă ordonanțele militare

Relaxarea în Municipiul Galaţi a venit mult mai înainte de data de 15 mai, iar asta a adus o infectare în masă a populaţie din două cartiere ale oraşului - Micro 17 și Micro 39.

Chiar pieţele agro-alimentare ar fi problema comună ale celor două zone. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat, ieri, că există transmitere comunitară a virusului în cele două cartiere.

Gabriel Avrămescu, prefect Galaţi - În cele două cartiere am constatat în urma analizei cazurilor apărute în Galaţi, că avem un număr relativ mai mare faţă de alte zone, și atunci prin realizarea unei cartografieri a cazurilor în municipiul Galați și analiza cazurilor care nu au link epidemiologic, am constatat că în această zonă avem o apariţie a unor cazuri, cel puţin în ultimele două săptămâni, cazuri care nu au un potențial link.

Vezi și

Oamenii din cele două cartiere îi acuză pe vârstnici că depăşesc, cu intenţie, programul permis de către autorităţi, iar piaţa este aglomerată de dimineaţa şi până seara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regulile nu sunt respectacte nici în spaţiile de joacă. Chiar dacă parcurile încă sunt închise în teorie, în practică acest lucru nu se vede.

Autorităţile fac apel la prudenţă deoarece pericolul infectării încă nu a trecut şi le cere localnicilor să evite aglomeraţia sau să limiteze orice contact direct cu alte persoane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Transmitere comunitară de coronavirus în Galați