Antena Meniu Search
x

Transplant cu repetiţie! În 4 luni, un rinichi a trecut prin trupurile a 3 oameni

Un transplant cu repetiţie a fost făcut astăzi în premieră în România. În patru luni, un rinichi trecut prin trupurile a trei oameni. În martie, a fost dăruit de un tată fiului său, grav bolnav. Dar în scurt timp, tânărul s-a stins

Vezi și

Un transplant cu repetiţie a fost făcut astăzi în premieră în România. În patru luni, un rinichi trecut prin trupurile a trei oameni. În martie, a fost dăruit de un tată fiului său, grav bolnav. Dar în scurt timp, tânărul s-a stins

Înainte să moară, a cerut ca organele lui să meargă mai departe. Către alţi bolnavi în suferinţă. Astăzi, rinichiul de care s-a bucurat doar câteva luni a salvat o altă viaţă. 

Medicii sunt în faţa unui miracol, în faţa unei premiere medicale absolute în România. Se pregătesc să transplanteze, pentru a doua oară, acelaşi rinichi. Rinichiul lui Şoni, primit, acum trei luni, de la tatăl lui.

Şoni avea 37 de ani. Suferise, până în aprilie, de insuficienţă renală. Ambii rinichi îi cedaseră şi avea nevoie, ca să trăiască, de un transplant. După luni întregi de aşteptare, a primit viaţă chiar de la tatăl lui. Operaţia a fost un succes.

Dar, săptămâna trecută, Şoni a intrat în moarte cerebrală, după un atac vascular. Înainte să moară, a cerut ca organele lui să meargă mai departe. Şi soţia, şi părinţii lui au acceptat.

Şoni a salvat două vieţi. Ficatul lui a ajuns la un pacient din Bucureşti. Rinichiul - în trupul unui bărbat de 51 de ani, tatăl a doi copii. El aştepta din februarie o nouă şansă.

La ora 15.00, la Cluj, o echipă de medici a intrat în sala de operaţie. După câteva ore şi după o intervenţie în premieră, au salvat încă o viaţă.

În România, pe listele de aşteptare se află peste 3.000 de pacienţi, iar numărul transplanturilor, anul trecut, a depăşit cu puţin 400. În Campania Oamenilor invizibili, Observatorul v-a prezentat poveştile a şase pacienţi care s-au luptat pentru şansa la viaţă. Peste 43.000 de români au semnat petiţia pentru înfiinţarea mai multor centre de transplant şi pentru ca decizia dacă salvăm o viaţă să ne aparţină. Printre semnături, s-a aflat şi cea a lui Şoni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Transplant cu repetiţie! În 4 luni, un rinichi a trecut prin trupurile a 3 oameni