Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Tratatul Umanismului Pragmatic", noua carte a lui Dan Voiculescu. Lucrarea subliniază necesitatea organizării societății pe clase

Profesorul Dan Voiculescu a lansat o nouă carte, Tratatul Umanismului Pragmatic, o lucrare amplă dedicată doctrinei pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de trei decenii. Evenimentul a avut loc astăzi, la Biblioteca Academiei Române.

de Redactia Observator

la 27.05.2021 , 20:34

''În primul rând aș dori dragilor membri ai familiei mele să le mulțumesc că există, prietenilor de suflet prezenți în sală să le spun că îi apreciez enorm.''

Un tratat despre oameni. Profesorul Dan Voiculescu elimină confruntările dintre "stânga" și "dreapta" și se concentrează pe două repere fundamentale și universale: omul - valoarea centrală a unei societăți, și clasa de mijloc - garantul unei economii sănătoase și al unei societăți prospere. 

''Practic doctrina umanistă nu schimbă decât orizontala, o pune pe verticală. Și o pune pe verticală astfel încât să se respecte vechiul principiu "omul potrivit la locul potrivit".''

Vezi și

Printre invitaţi au fost nume sonore ale societăţii româneşti

Pe acelaşi subiect

O idee considerată revoluţionară de politologi. La lansarea de la Biblioteca Academiei Române au fost prezente nume sonore ale societăţii româneşti.

Gabriela Firea: Domnul profesor Dan Voiculescu ne surprinde încă o dată și ne surprinde plăcut cu interesul și preocuparea domniei sale pentru tot ce înseamnă problematica în țară noastră. Esență vieții a fost, este și va fi omul. Orice societatea care dorește să se dezvolte pe baze corecte, sănătoase, trebuie să aibă în centru omul, umanitatea, umanismul.

Dr. Ion Prica, director editura academiei: Personalitatea dânsului, profesor universitar, experienţa de viaţă, cunoştinţele. Viziunea pe care o prezinta este o sinteză.

"Tratatul Umanismului Pragmatic" reunește cele mai importante elemente ale lucrărilor profesorului Dan Voiculescu pe această temă, elemente explicate, dezvoltate și puse în contextul evenimentelor actuale. Lucrarea subliniază necesitatea organizării societății pe creatori şi executivi, precum şi importanţa grijii faţă de oameni bolnavi, singuri, care nu suferă din vina lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » "Tratatul Umanismului Pragmatic", noua carte a lui Dan Voiculescu. Lucrarea subliniază necesitatea organizării societății pe clase