Cum ar trebui să arate mezelurile de calitate
Majoritatea nutriţioniştilor susţin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşa că trebuie să cuprindă toată plaja de nutrienţi! Sau nu, dacă ţi-ai face un sandwich cu mezeluri de calitate. Asta înseamnă să citeşti cu atenţie eticheta.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Majoritatea nutriţioniştilor susţin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşa că trebuie să cuprindă toată plaja de nutrienţi! Sau nu, dacă ţi-ai face un sandwich cu mezeluri de calitate. Asta înseamnă să citeşti cu atenţie eticheta.
Pulpă de porc, piept de porc, pulpă de vită şi slănină, sare şi condimente naturale. Asta ar trebui să conţină un salam crud-uscat asupra căruia, ulterior, nu se intervine decât cu fum natural şi maturare prin uscare, în spaţii special amenajate, moderne şi atent verificate.
Altfel, nu vorbim de un produs de o calitate superioară, pe care să îl consume fără grijă şi copiii.
Ingredientele se cântăresc, se taie şi se mixează, apoi se introduc într-o membrană care nu face altceva decât să creeze o atmosferă protectoare. Totul este vidat, sub atenta supraveghere a angajaţilor.
Afumarea este alt proces important, datorită căruia mezelurile capătă culoare şi gust. Urmează maturarea: procesul prin care au loc transformări biochimice ale proteinelor și lipidelor.
Nimeni nu îţi poate interzice să mănânci ceva, dar e important ca atunci când faci cumpărături să ai mare grijă la ce conţine acel produs. Dacă vorbim de unul procesat, mai ales.
Concluzia studiului este scurtă şi clară. Cu cât într-un produs sunt mai puţine ingrediente, cu atât el este mai bun şi mai sănătos.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰