Antena Meniu Search
x

Trei dintre militarii morţi, în accidentul de elicopter din Sibiu au fost conduşi pe ultimul drum

Au curs râuri de lacrimi astăzi, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca. Două dintre victimele accidentului de elicopter de vineri, comandorul Artur Palfi şi căpitanul medic Rareş Moldovan, au plecat pe ultimul drum

Vezi și

Au curs râuri de lacrimi astăzi, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca. Două dintre victimele accidentului de elicopter de vineri, comandorul Artur Palfi şi căpitanul medic Rareş Moldovan, au plecat pe ultimul drum

Sicriele cu trupurile celor doi militari au fost purtate pe braţe de colegii lor. Au fost duse, pe rând, în curtea bisericii din cimitirul militar din Cluj Napoca. Prima slujbă a fost pentru comandorul Artur Palfi.

Pe sicriul învelit în tricolor a fost aşezat un elicopter. Un IAR-330 în miniatură. Soţia şi fiul lui Palfi nu şi-au putut opri lacrimile pe tot parcursul ceremoniei.

Căpitanul medic Rareş Moldovan a fost pomenit într-o slujbă ortodoxă oficiată chiar de Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Înalt Prea Sfiinţa Sa Andrei Andreicuţ. În anul 2012 a fost atestat ca personal aeronautic, aeronavigant la bordul aeronavelor IAR-330. Astfel a început aventura zborurilor.

S-a aşternut doliul şi în Buzoieşti, Argeş. Maistrul militar Paul Bădescu a fost înmormântat în prezenţa a sute de rude şi prieteni. Sicriul a fost condus la groapă pe o ninsoare măruntă. Toţi cei trei militari au fost înmormântaţi cu onoruri militare şi salve de tun.

Alţi cinci militari urmează să fie conduşi pe ultimul drum. Trupurile tuturor au ajuns acasă, la familii, în sicrie.

Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan avea 29 ani şi era dedicat trup şi suflet armatei. Abia se căsătorise, de un an.

La Bonţida, în Cluj, maistrul militar Vasile Gădălean a fost primit cu aplauze şi lacrimi. Avea un copil de un an şi patru luni şi urma să se căsătorească.

În Târnăveni, Mureş, o altă tânără care trebuia să îmbrace rochia de mireasă a îmbrăcat haine de doliu. Maistrul militar Constantin-Dorin Filip, de 30 de ani, a vorbit cu cea care trebuia să-i fie soţie chiar înainte să urce în elicopterul morţii.

Sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol a fost petrecut pe ultima parte a drumului spre casă de peste 300 de oameni.

Cel de-al optulea militar mort în tragedia aviatică, Dorin Fodor, avea 43 de ani, era căsătorit şi a lăsat în urmă doi băieţi, unul de clasa a şasea, celălalt de clasa a doua. El va fi înmormântat mâine în localitatea clujeană Ţaga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Trei dintre militarii morţi, în accidentul de elicopter din Sibiu au fost conduşi pe ultimul drum