Antena Meniu Search
x

Trei supravieţuitori ai incendiului de la clubul Colectiv au ajuns acasă

Ioana, Mimi şi Alexis s-au stins, după ce au împărţit acelaşi salon de spital şi aceeaşi suferinţă. În alt salon, la acelaşi spital din Bucureşti, trei tineri au fost mai norocoşi. Andrei Bud, Alex Plângu şi Andrei Trifu au ajuns astăzi acasă

Vezi și

Ioana, Mimi şi Alexis s-au stins, după ce au împărţit acelaşi salon de spital şi aceeaşi suferinţă. În alt salon, la acelaşi spital din Bucureşti, trei tineri au fost mai norocoşi. Andrei Bud, Alex Plângu şi Andrei Trifu au ajuns astăzi acasă

"E normal să vezi cu alţi ochi, când ai văzut moartea, cu aceeaşi ochi. E normal să vezi viaţa, după ce ai văzut moartea", spune Alex Plângu.

Sunt lecţiile pe care le-au învăţat, în şase săptămâni de durere, cei trei supravieţuitori, uniţi de aceeaşi rană. Rana Colectiv. Astăzi, Alex Plângu, Andrei Bud şi Andrei Trifu şi-au luat rămas-bun de la eroii lor. Medicii de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Împreună, cei trei noi prieteni au păşit pentru prima oară afară. Spre acasă şi spre o nouă viaţă. Pe Alex l-a aşteptat, cu emoţie, mama lui. În noaptea tragediei, l-a căutat ore întregi prin spitale, chinuită de teama că l-a pierdut. Acum, în ochi are lacrimi de fericire. Îşi ia fiul acasă. Ce a fost mai rău a trecut.

De când a trecut pe lângă moarte, Alex a învăţat să se bucure mai mult de lucrurile simple. "O să mă duc ca un om normal acasă, să mă aşez în pat, să fac un duş".

Nici Andrei nu-şi doreşte mai mult. "Revedere cu părinţii, revedere cu prietenii, făcut brad, rulat sarmale!".

Marian ştie că e norocos. A supravieţuit unui infern. El a fost externat înaintea celor trei prieteni. Dar s-a întors astăzi la spitalul Bagdasar Arseni, ca să se bucure alături de ei.

Împreună rezistăm - este deviza celor care, după Colectiv, încearcă să schimbe România. Mai mulţi voluntari au mers astăzi la Palatul Victoria, la o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş, dar şi cu ministrul Sănătăţii. Printre ei a fost şi Pavel Popescu, un tânăr care trăieşte în Norvegia şi care a mobilizat o întreagă echipă de medici de acolo. Acum, vrea să ducă ajutorul mai departe.

La întâlnirea cu premierul au participat şi rudele răniţilor transferaţi în Belgia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Trei supravieţuitori ai incendiului de la clubul Colectiv au ajuns acasă