Antena Meniu Search
x

Trucul care te ajută să cheltuieşti mai puţin

Banii sunt mereu o problemă pentru fiecare dintre noi. Fie sunt prea puţini fie nu sunt administraţi cum trebuie. Însă, un lucru este cert: banii zboară repede.

 Banii sunt mereu o problemă pentru fiecare dintre noi. Fie sunt prea puţini fie nu sunt administraţi cum trebuie. Însă, un lucru este cert: banii zboară repede. Aşa că cercetătorii s-au gândit să “exploreze” această zonă şi să găsească o soluţie. Secretul ar fi…scaunul pe care stăm.

Mai exact, cercetătorii au observat că dacă oamenii se simt mai puternici, au tendinţa de a exercita un control mai bun asupra banilor. Iar, ca să îi faci să se simtă astfel trebuie păcălit creierul. Trucul este unul simplu: oamenii aşezaţi pe scaune mai înalte au tendinţa de a crede că deţin mai multă putere.

Acest lucru a fost demonstrate de cinci studii. Astfel, cercetătorii de la Stanford University şi Tilburg University au declarat că decizia de a economisi sau nu bani era influenţată de sentimentele persoanei respective: cu cât se simţea mai puternică, cu atât suma pe care dorea să o economisească pentru viitor era mai mare.

De asemenea, aşezarea la un nivel mai înalt, în sensul fizic al termenului, pe un scaun mai înalt, era corelată cu un sentiment de putere mai accentuat, în vreme ce aşezarea pe o canapea joasă îi făcea pe oameni să se simtă mai lipsiţi de putere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Trucul care te ajută să cheltuieşti mai puţin