Antena Meniu Search
x

Vacanțe de vis în Turcia istorică

Pe lângă all-inclusive, ultra all-inclusive, temperaturi de peste 40 de grade sau hoteluri luxoase, Turcia are şi altceva de oferit.

Vezi și

Vorbim aici de ruinele oraşului antic Efes, de templul zeiţei Artemis sau de Casa Fecioarei Maria.

Pe scurt, la capitolul "istorie", Turcia primeşte cu siguranţă 5 stele.

Pentru unii turişti, o zi înnorată şi cu vânt puternic poate însemna o vacanţă stricată. Concediul poate fi salvat daca vizitaţi centrul vechi al Efes-ului, la doar 14 km de Kusadasi. Oraşul dedicat zeiţei Artemis, protectoarea pădurilor, a vânătorii şi a fertilităţii nu trebuie ratat.

Românii sunt interesați de istorie. Chiar dacă unii declară că merg doar la hoteluri și resorturi, oamenii vor să afle istorie, cultură. Iar aici au parte din plin. Printre ruinele oraşului se găsește şi un amfiteatru impresionant, cu o acustică impecabilă, unde încăpeau peste 25.000 de oameni.

Turiştii care se plictisesc de baie, apă şi nisip, pot să petreacă o zi în templul zeiţei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii.

Turiştii credincioşi însă nu pleacă până nu vizitează şi Casa Fecioarei Maria, în care se crede că ar fi trăit Maica Domnului în ultimii ani din viaţă. Unii teologi spun chiar că şi mormântul său s-ar afla tot aici.

Cert este că aproape toţi turiştii care ajung aici îşi scriu o dorinţă pe o hârtie şi o lasă pe un panou imens, în speranţa că astfel le vor fi ascultate rugăminţile.

Pentru o vizită la aceste obiective ofertele sunt extrem de variate şi pornesc de la 240 de euro de persoană pentru un sejur, cu transport cu autocarul şi cazare incluse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Vacanțe de vis în Turcia istorică