Antena Meniu Search
x

Cascadorie fatală în Munții Bucegi! Un turist american a murit după ce s-a prăbușit cu parapanta

Cascadoria printre stâncile munţilor i-a fost fatală turistului american prăbuşit cu parapanta, în Munţii Bucegi

Vezi și

Cascadoria printre stâncile munţilor i-a fost fatală turistului american prăbuşit cu parapanta, în Munţii Bucegi. Trupul lui fără viaţă a fost recuperat din prăpastie, aseară, târziu. Salvatorii care au depus eforturi uriaşe pentru a-l găsi sunt şi ei şocaţi.

Impactul cu stânca nu i-a lăsat nicio şansă. După 10 ore de căutări, Ryan Risberg, turistul american de 40 de ani care s-a prăbuşit în Munţii Bucegi, a fost găsit înfăşurat în parapantă. 

Crucea de pe Caraiman era de ani buni locul de decolare pentru Ryan şi prietenii lui, dependenţi de adrenalină. Tocmai stâncile peste care treceau, aproape atingându-le, le ofereau senzaţiile tari. Totul la viteze ameţitoare, de aproape 150 de kilometri pe oră. 

Practicant de paraşutism şi speed-flying, americanul ştia foarte bine care sunt riscurile, când s-a lansat ieri in zbor. 

Din 2005, de când acest sport a luat amploare, se estimează că peste 50 de oameni şi-au pierdut viaţa în munţii din întreaga lume.

Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni: "Bătea totuşi vântul şi cred că şi-au asumat riscul plecând în astfel de condiţii. După care s-a înnorat, a şi plouat."

Astfel de piruete în aer fac din speed-flying unul dintre cele mai periculoase sporturi din lume. Paraşuta este adaptată să reziste în condiţiile curenţilor foarte puternici, însă distanţa mică faţă de sol nu permite nicio greşeală. 

Bogdan Hidan, expert parapantă: "Nu ai timp foarte mare de reacţie şi în orice greşeală poţi să atingi solul. Nu ai suficientă înălţime pentru a mai reveni la un zbor planat, lin, fără incidente."

Cătarea turistului american a fost cea mai de amploare misiune pe care salvamontiştii şi jandarmii au avut-o, anul acesta. Speranţele s-au pus în piloţii care au survolat Bucegii cu elicopterul.

Familia turistului a fost anunţată şi, conform procedurilor, poliţiştii au deschis un dosar penal de omor din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cascadorie fatală în Munții Bucegi! Un turist american a murit după ce s-a prăbușit cu parapanta