Antena Meniu Search
x

Turiştii, în coloană spre litoral din cauza lucrărilor de la Autostrada Soarelui (Video)

Minivacanţa de Rusalii a început în mod "tradiţional" pentru românii care au plecat la mare: în coloană pe autostradă. În plin sezon, s-a lucrat pe două tronsoane de drum, iar cozile de autoturisme s-au întins pe kilometri. Aglomeraţia a provocat şi un carambol care s-a soldat cu trei răniţi.

de Redactia Observator

la 14.06.2019, 20:07

Vezi și

Minivacanţa de Rusalii a început în mod "tradiţional" pentru românii care au plecat la mare: în coloană pe autostradă. În plin sezon, s-a lucrat pe două tronsoane de drum, iar cozile de autoturisme s-au întins pe kilometri. Aglomeraţia a provocat şi un carambol care s-a soldat cu trei răniţi. Plictisiţi să stea în maşini, oamenii au ieşit să socializeze. Vestea bună este că lucrările s-au oprit până la toamnă. Vestea proastă este că drumul e tot plin de gropi şi denivelări, iar pe 25 de kilometri se circulă cu cel mult 80 de kilometri pe oră.

Până în ora prânzului, autostrada care duce spre mare a arătat ca o parcare. Şirul de maşini s-a întins pe kilometri. 

În ziua în care erau aşteptaţi zeci de mii de români la mare, se lucra pe două porţiuni. 

Un turist din Oltenia spunea că "s-au găsit acum să repare. Zici că sunt veniţi de pe altă planetă, nu sunt de la noi, de-aici. Aşa le merge mintea, nu pot să înţeleg cum, în mijloc de sezon".

Din cauza lucrărilor, cinci maşini s-au ciocnit în lanţ. Trei oameni au fost răniţi. 

Accidentul s-a produs în ambuteiajul de la primul punct de restriţii în trafic, între kilometri 86 şi 97. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alt dop în trafic s-a format între kilometri 131 şi 140, unde s-a circulat pe o singură bandă. Plictisiţi de aşteptarea lungă, unii au ieşit la plimbare. 

Un drum între Bucureşti şi Constanţa a durat în loc de două, trei ore. Mult mai bine faţă de weekendul trecut, când şoferii au stat şi câte cinci ore pe autostradă. 

Este şi motivul pentru care hotelierii le-au cerut imperativ autorităţilor să oprească lucrările, pentru că, spun ei, 10 la sută dintre turişti şi-au anulat rezervările. 

Chiar în aceste momente angajaţii de la drumuri ridică restricţiile de circulaţie de pe Autostrada Soarelui. Astfel de restricţii nu vor mai fi instituite până pe data de 15 septembrie.

Cum au dispărut utilajele, cum s-a "scurtat" şi drumul. Bucureşti - Constanţa s-a făcut în două ore şi 20 de minute. 

Chiar şi după ce au ajuns la mare, turiştilor le-a luat mult timp să se răcorească după nervii din trafic.

Şi chiar dacă s-au făcut lucrări, drumul spre mare rămâne la fel de nesigur ca vara trecută. Între Bucureşti şi Fundulea şoseaua este făcută din bucăţi, plină de gropi şi de denivelări. Aici, vor rămâne restricţii de viteză de 80 de kilometri la oră toată vara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Turiştii, în coloană spre litoral din cauza lucrărilor de la Autostrada Soarelui (Video)