Antena Meniu Search
x

Turiștii care merg pe litoral, sfătuiți să-și ia cu ei măști de protecție și dezinfectant

Bagajul pentru vacanţa la mare va fi mai mare anul acesta. Pe lângă obligatoriul costum de baie, dar şi crema de plajă, trebuie să avem cu noi masca de protecţie şi dezinfectantul. În hoteluri şi pe terase, administratorii se ocupă de igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor comune. Costul substanţelor necesare nu se va răsfrânge însă în tarifele practicate, promit administratorii. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.06.2020, 22:31

Vezi și
  • Zeci de mii de turiști sunt așteptați să ajungă pe litoral în weekend-ul prelungit de Rusalii.
  • Hotelierii și proprietarii de terase promit să nu majoreze prețurile, deși au costuri suplimentare.

Din bagajul de voiaj, masca şi dezinfectantul sunt puse imediat în geanta de umăr. 

La orice pas poate fi nevoie de ele. Pentru siguranţa lor, turiştii s-au adaptat rapid noilor cerinţe. 

Terasele din portul turistic Tomis sunt pline la orele prânzului. Turiştii care vin pe litoral pot să mănânce aici, însă trebuie să fie foarte atenţi ca mesele să fie la o distanţă de doi metri, iar angajaţii de la terase să poarte măşti şi mănuşi. 

La mese, au voie să stea maximum patru oameni, iar după fiecare rând de clienţi, locurile sunt dezinfectate. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului ne sfătuiesc să fim atenţi la încă un aspect. 

Horia Constantinescu, OPC Constanţa: Că mănuşile sunt folosite pentru a interacţiona numai cu banii sau cu hârtiile şi nu pun mâna şi pe bunurile alimentare după ce au pus mâna pe bani. 

Distanţarea socială rămâne esenţială. Chiar şi-n timpul vacanţei. 

Dacă la terase, clienţii au scăpat de purtarea măştii, în spaţiile comune închise, rămâne obligatorie. Chiar şi în timpul unei plimbări la înălţime. 

Turiştii care vor să se plimbe cu telegondola, trebuie să poarte măşti. Vor fi mai mult de două persoane doar dacă sunt membri ai aceleiaşi familii, iar după fiecare utilizare, cabina este dezinfectată. 

Igienizarea este prioritară şi în unităţile de cazare. La intrările şi ieşirile din hoteluri sunt deja puse preşuri îmbibate cu soluţii speciale. Costul dezinfectanţilor nu va fi suportat de turişti. 

Sebastian Puzvana, manager hotel trei stele Mamaia: Tarifele pe care le vom practica nu vor creşte sub nicio formă, cu toate că noi vom avea angajaţi în plus, vom avea alte costuri suplimentare, însă vom face toate aceste lucruri pentru a asigura siguranţa personalului nostru şi a turiştilor noştri. 

De vinerea viitoare, turiştii vor putea ajunge la mare şi cu Trenurile Soarelui. Garniturile speciale vor pleca spre litoral din toare marile oraşe ale ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Turiștii care merg pe litoral, sfătuiți să-și ia cu ei măști de protecție și dezinfectant