Turiştii din Sibiu, răsfăţaţi cu produse tradiţionale la micul dejun
Tradiţiile româneşti sunt promovate printr-un nou concept. În Sibiu, capitală europeană gastronomică, zeci de hoteluri, terase şi restaurante le oferă turiştilor mic dejun în stil slow-food.
Tradiţiile româneşti sunt promovate printr-un nou concept. În Sibiu, capitală europeană gastronomică, zeci de hoteluri, terase şi restaurante le oferă turiştilor mic dejun în stil slow-food. Adică, toate preparatele sunt din ingrediente locale, specifice zonei. Fermierii din judeţ livrează marfa, iar străinii sunt încântaţi când primesc jumări cu ceapă, untură pe pâine, zacuscă sau omletă cu gălbiori.
Călătoria în capitala europeană gastronomică începe cu un mic dejun 100% tradiţional.
În acest restaurant, străinii nu ştiu ce să aleagă mai întâi. Sunt oale cu lapte bătut şi străchini cu zacuscă, salată de vinete sau untură.
De la vinetele şi roşiile bio, până la carnea de la animale crescute în gospodării, nimic nu este cumpărat din magazin. Producători din tot judeţul Sibiu livrează alimente sănătoase, fără coloranţi, aditivi sau conservanţi.
Conceptul de a promova produsele locale poartă denumirea de slow-food şi este alternativa naturală la fast-food. Restaurante, pensiuni şi hoteluri din Sibiu au adoptat acest concept.
Anul trecut, 600.000 de turişti au vizitat oraşul transilvănean, 40.000 dintre ei au fost străini veniţi din 77 de ţări.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰