Antena Meniu Search
x

Video Turiştii străini se pregătesc de Ziua Naţională a României cu renumiţii mici de la Obor. "Ne bucurăm de cultura românească"

Pe lângă agitaţia de astăzi din localuri, cu ocazia sfântului Andrei, bucătarii şi ajutoarele lor au lucrat fără pauză şi pentru pregătirea meniului de Ziua Naţională. Telefoanele au sunat continuu pentru comenzi, iar cel mai popular fel a fost, fasolea cu ciolan. Pentru alţii petrecerea autentică nu există fără o porţie de mici cu muştar, aşa că au mers direct în pieţe sau la grătarele cu renume. 

De Greta Neagu la 03.12.2022, 21:20
Vezi și

Vânzător: Ciolanele sunt pregătite pentru mâine, pentru fasole!

Vânzător: Bună ziua, avem deschis. Program normal. 

Şi extrem de intens de Ziua Naţională. Renumit pentru gustul micilor, dar şi al altor bucate care se rumenesc pe grătarele lui, acest local de la marginea Capitalei a devenit tradiţie pentru clienţi de 1 Decembrie. Indiferent că sărbătoresc acasă sau la serviciu.

Bucureştean: Domnul dezvoltator se pregăteşte cu 100 de mici pentru toţi băieţii din şantier să fie frumos, sărbătoare. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Vă face cinste. 

Bucureştean: Bineînţeles, cum să nu?

Discuţie reporter - Marian Ciotoianu, patron: 

1 decembrie o să sărbătorim româneşte, cu micii noştri tradiţionali, cu produsele noastre tradiţionale. 

Câţi mici pregătiţi pentru ziua de mâine?

Trei, patru mii de mici. Depinde. Noi o să fim pregătiţi şi pentru mai mulţi.

Într-o zi obişnuită cât vindeţi?

1.500-2.000. 

Aici preţurile sunt cu doar 50 de bani mai mari faţă de anul trecut.

Marian Ciotoianu, patron: Un mic pregătit pe grătar la 100 de grame este patru lei. Dacă vrea omul să şi-l ia crud acasă şi să şi-l pregătească este trei lei. 

În piaţa Obor, un mic costă cinci lei

În piaţa Obor, un alt loc renumit pentru micii delicioşi, unul costă cinci lei. Străinii au aflat de la prieteni că mâine în România e mare sărbătoare.

Discuţie reporter - turistă străină:

Da, da. E Ziua României. 

Sărbătorim acum şi mâine o să mergem la o paradă. 

Şi acum de ce sunteţi aici?

Ca să ne bucurăm de cultura românească. 

Mici?

Mici şi...cârnaţi.

Turist israelian: Pentru România! Noroc! Noroc pentru România din partea Israelului! 

Cine n-a mers să testeze bunătăţile, le-a comandat. 

Greta Neagu, reporter Observator: În bucătăriile restaurantelor, dar şi ale firmelor de catering se fac pregătiri intense pentru ziua naţională. Doar această unitate se aşteaptă să vândă mâine sute de porţii cu iahnie şi ciolan. Una de jumătate de kilogram costă, în medie, 60 de lei. Iar o porţie de iahnie cu cârnaţi tradiţionali costă 43 de lei.

Corina Ganea, şef bucătărie: Noi ne-am pregătit undeva la 70-80 de kilograme de fasole doar pentru mâine. De astăzi pregătim totul. Avem ciolanul fiert. 

În marile magazine, ciolanul a dispărut cel mai repede din vitrină. În medie s-a vândut cu 18 lei kilogramul. O caserolă de mici s-a vândut la preţuri cuprinse între 11 lei 50 şi 15 lei în unele locaţii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Turiştii străini se pregătesc de Ziua Naţională a României cu renumiţii mici de la Obor. "Ne bucurăm de cultura românească"