Antena Meniu Search
x

Ultima modă în familiile politicienilor: Copii trimiși la licee din străinătate

Până şi învăţământul a ajuns un lux pentru aleşii neamului. Politicienii îşi trimit copiii la studii peste hotare la şcoli înalte. Nu contează că plătesc zeci de mii de euro pe an pentru şcoală. Contează traiul de lux.

Vezi și

Până şi învăţământul a ajuns un lux pentru aleşii neamului. Politicienii îşi trimit copiii la studii peste hotare la şcoli înalte. Nu contează că plătesc zeci de mii de euro pe an pentru şcoală. Contează traiul de lux. 

Mazăre junior studiază Business internaţional la Londra. În septembrie începe al treilea an, pe care îl va petrece în Portugalia. Între timp, în România se ocupă, un business adevărat. O terasă în Mamaia, locul preferat al tatălui primar.

De un tată potent. financiar are noroc şi Vanghelie Junior. Alexandru se pregăteşte pentru politica de Dâmboviţa tocmai la Boston. Studiază ştiinţe politice şi. se antrenează de pe acum pentru luxul în care trăiesc majoritatea aleşilor de la noi. Locuieşte într-un complex în care chiria unei garsoniere sare de 3 mii de dolari pe lună.

Şi Mircea Geoană îşi şcoleşte copiii în America. Alexandru este deja student peste ocean, iar Ana Maria tocmai a fost admisă la Universitatea din Pennsylvania.

E de înţeles. Şcoala la care a fost admisă face parte din "elita celor opt" universităţi americane, de pe banca cărora au ieşit preşedinţi ai SUA, câştigători ai Premiilor Nobel şi directori de pe Wall Street. Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu spune că apreciază şcoala românească. Chiar şi aşa, îşi trimite băiatul cel mare la studii în Franţa. Călin Jr. moşteneşte pasiunea tatălui, aşa că domeniul ales nu este o surpriză.

Şi, la fel ca toţi aleşii, Tăriceanu este dispus să suporte oricât pentru ca juniorul să-şi urmeze visul. Mai ales că studiile fiului îl costă cam cât în România, cheltuielile de trai cântărind ceva mai mult.

În Franţa, Călin Jr. se va reîntâlni cu colegul lui de la Liceul Francez din Bucureşti, Ştefan Baconschi. Fiul fostului ministru de externe vrea şi el să-şi urmeze tatăl, aşa că se va pregăti să devină diplomat la Universitatea SciencesPO din Paris. Vasile Blaga, Adrian Videanu, dar şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-au trimis copiii la studii peste hotare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ultima modă în familiile politicienilor: Copii trimiși la licee din străinătate