Antena Meniu Search
x

Ambiţie de campion! Românul Andrei Gligor a trecut de prima cursă din cele șapte, în deșertul Namib

50 de grade, mult nisip şi foarte multă adrenalină. De asta a avut parte Andrei Gligor în prima cursă din cele 7 care vor însuma peste două mii de kilometri de alergare.

Vezi și

50 de grade, mult nisip şi foarte multă adrenalină. De asta a avut parte Andrei Gligor în prima cursă din cele 7 care vor însuma peste două mii de kilometri de alergare.

Cu emoţie, dar şi cu frică. Aşa a pornit Andrei Gligor în cea mai mare aventură a vieţii sale. Prima provocare a avut loc în cel mai bătrân deşert al planetei - deşertul Namib. A început cursa cu o accidentare la genunchi, la temperaturi infernale.

În prima etapă, Andrei a condus cursa. Ulterior, problemele de la genunchi şi-au spus cuvântul. Însă el a continuat.

Copiii care au nevoie de ajutor, dar şi alte proiecte caritabile l-au motivat de fiecare dată.

O cursă în deşert e greu de imaginat. Înseamnă relief variat, cu dune de nisip care pot ajunge chiar şi la 400 de metri altitudine. În ciuda riscurilor, Andrei e hotărât să traverseze alergând şapte deşerturi ale planetei. Nu a fost întotdeauna un pasionat al curselor. Prima sa dragoste a fost baschetul. A început să alerge... din curiozitate. Şi a participat la primul maraton din viaţa lui în 2011, la Atena.

În Africa, Andrei l-a avut alături şi pe Iulian Rotariu, un pompier din Botoşani. Aventura lui nu se opreşte aici. Următoarea cursă la care ultramaratonistul va participa va fi în China, în deşertul Gobi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Ambiţie de campion! Românul Andrei Gligor a trecut de prima cursă din cele șapte, în deșertul Namib