Antena Meniu Search
x

Video Un antreprenor din Iaşi oferă o poveste de viaţă: a ridicat 30 de case pentru familiile defavorizate şi un centru educaţional pentru copiii nevoiaşi

În timp ce școlile profesionale din mediul rural pun de la an la an lacătul de ușă, iar statul uită de copiii care renunță la studii, un antreprenor din Iași a reușit în doar un an să construiască de la 0 un centru educațional cât o școală.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.05.2022, 17:45

Vezi și

Doar din donații, mergând din ușă în ușă a adunat 600.000 de euro. Astfel, a ridicat din temelii și dotat o clădire care le va fi o a doua casă copiilor din familiile defavorizate din comuna Popricani. Pe lângă masă și meditații, tinerii vor învăța aici şi o meserie. Acelaşi antreprenor a ridicat în trecut aproape 30 de case pentru familiile nevoiaşe. O alee care va face diferența între abandon școlar și un viitor mai bun pentru 80 de copii din comuna Popricani. Bogdan Tănase a ridicat în doar un an de la 0 un centru educațional pentru copiii sărmani din comună. "Eu m-am născut vis-a-vis de o casă de copii şi mi-am promis când o să pot o să fac un centru educaţional să-i educăm pe aceşti copii şi să-i învăţăm o meserie", a declarat Bogdan Tănasă, antreprenor.

La parterul clădirii sunt patru sali de clasă, iar la etaj două încăperi de lucru. Copiii vor lucra sub îndrumarea profesorilor voluntari în ateliere dotate cu maşini de cusut, plite de lipit, prize şi sisteme electrice. În plus, copiii vor primi şi o masă caldă. Bogdan Tănasă a lucrat cot la cot cu muncitorii. A pus mâna pe lopată şi a ajutat şi la lucrările din curte. Aici va fi un loc de joacă cu rampe pentru biciclete şi skateboarduri. În total, in fiecare an vor lua parte la activități complet gratuit 80 de copii din comună. Printre aceștia sunt si cei 7 copii ai Emanuelei. Si nu doar pentru copii vine in ajutor centrul. Aici va functiona si un cabinet medical cu ecograf unde femeile din localitate vor primi consultatii gratuite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un antreprenor din Iaşi oferă o poveste de viaţă: a ridicat 30 de case pentru familiile defavorizate şi un centru educaţional pentru copiii nevoiaşi