Antena Meniu Search
x

EXPERIMENT! Un camion asemănător cu cel din atentatul de la Berlin cântărește 14 tone, gol

Arma teroristului a mai fost întâlnită doar o singură dată, în Europa, în atacul din Nisa. Un camion încărcat, folosit ca o ghiulea. La Berlin, a fost condus cu aproape 70 de kilometri pe oră în mulţimea adunată în târgul de Crăciun.

Vezi și

Arma teroristului a mai fost întâlnită doar o singură dată, în Europa, în atacul din Nisa. Un camion încărcat, folosit ca o ghiulea. La Berlin, a fost condus cu aproape 70 de kilometri pe oră în mulţimea adunată în târgul de Crăciun.

Acest TIR are o lungime de aproape 17 m, o înălţime de aproape 4 m, iar descărcat, cântăreşte mai bine de 14 tone. Este aproape identic cu cel folosit în atentatul de la Berlin. Pe lângă el te simţi precum David în faţa lui Goliat. Numai că un astfel de monstru de fier poate zdrobi foarte uşor un om.

Mai ales dacă este încărcat, aşa cum a fost cel folosit în atentatul din Berlin. Pentru a nu ieşi în pierdere, transportatorii încarcă TIR-urile foarte aproape de capacitatea maximă. 40 de tone!

Gol, camionul cântăreşte puţin peste 14 tone. Ceea ce înseamnă că în remorcă s-ar mai putea adăuga încă 25. TIR-ul ales de suspectul căutat de poliţişti germani era încărcat cu structuri de oţel. Specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, a făcut analiza unui astfel de impact.

Pe acelaşi subiect

"Oamenii, care înseamnă cantitate neglijabilă, ca şi forţă de opunere la un camion. Cine a inventat asta a avut o minte diabolică. Acest gen de acţiune, de atentat este aproape imposibil de anticipat şi imposibil de oprit. Doar cu un tanc sau niste utilaje foarte mari, pe care sigur nu le ai la dispoziţie într-un oraş, îl poţi opri.

Când a intrat în târgul de Crăciun, TIR-ul rula cu aproape 65 de kilometri pe oră. S-a oprit după ce a ucis 12 oameni, a rănit alţi 49 şi a distrus mai multe standuri din lemn. 

Când acelaşi utilaj cu greutate foarte mare şi accelerează şi acţionează intenţionat şi, mai ales, intră în lucruri fragile, practic, distruge totul. Un tir cu 70, 80 de km pe oră, dacă intră intr-un bloc, intră în interiorul locuinţelor sau apartamentelor, adică sparge un perete, doi.", spune specialistul Titi Aur. 

În cele mai multe cazuri, accesul unor astfel de transporturi nu este permis în centrele marilor oraşe. Însă nu toate sunt verificate de poliţişti pentru autorizaţii. Un atentat asemănător a avut loc în data de pe 14 iulie la Nisa. Atunci, tot un tunisian a intrat cu un camion în mulţimea care urmărea focurile de artificii cu ocazia sărbătorii naţionale a Franţei. 86 şi-au pierdut atunci viaţa, printre care şi un român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » EXPERIMENT! Un camion asemănător cu cel din atentatul de la Berlin cântărește 14 tone, gol