Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un copil din Galaţi suferă de boala "oaselor de sticlă"

La trei ani, un copil din Galaţi nu ştie ce-nseamnă să te bucuri de copilărie. Şi-ar dori să iasă din casă, să se joace cu cei de vârsta lui, să meargă la grădiniţă.

de Redactia Observator

la 20.06.2014 , 16:46

 La trei ani, un copil din Galaţi nu ştie ce-nseamnă să te bucuri de copilărie. Şi-ar dori să iasă din casă, să se joace cu cei de vârsta lui, să meargă la grădiniţă. Toate aceste bucurii îi sunt însă interzise.

Alin s-a născut altfel decât ceilalţi copii iar suferinţele lui au început curând după primii paşi. Avea doar un an şi 8 luni când şi-a fracturat prima dată piciorul. Au urmat alte şi alte fracturi.

Ar fi trebuit să fie casa plină de pozele băieţelului, nicidecum de radiografii. Oasele lui sunt extrem de fragile şi, la orice mişcare bruscă, se pot frânge. În termeni medicali, boala rară de care suferă se numeşte osteogeneză imperfectă. Mai cunoscută şi ca boala oaselor de sticlă.

Vezi și

Din braţele bunicii, Alin îi priveşte pe geam pe ceilalţi copii care zburdă la aer curat. Pentru că orice pas este un risc, Alin nu merge la grădiniţă. Practic, nu face nimic din ce fac ceilalţi de vârsta lui.

Există totuşi speranţă pentru el. Cu ajutorul unor tije telescopice, ar putea să meargă din nou. Operaţiile sunt, de puţin timp, decontate de stat, dar Alin se află pe o listă fără sfârşit. Familia lui nu mai suportă să îl vadă cum se chinuie şi cere ajutor. Are nevoie de opt mii de euro pentru intervenţia care i-ar putea trimite copilul pe un drum normal.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Un copil din Galaţi suferă de boala "oaselor de sticlă"