Antena Meniu Search
x

Video Un fals preot a înşelat zeci de gălăţeni. Bărbatul mergea din casă în casă şi cerea donaţii pentru un lăcaş de cult inventat

Îmbrăcat în preot şi cu o carte de rugăciuni în mână, un tânăr de 19 ani din Galaţi a reuşit să înşele o mulţime de credincioşi şi să strângă zeci de mii de lei. Timp aproape un an, falsul preot, reţinut între timp de poliţişti, ar fi mers chiar şi prin casele oamenilor unde ar fi făcut diverse slujbe.

de Adrian Obreja

la 09.09.2021, 14:24

Vezi și

Cei care şi-au dat seama sunt chiar câţiva credincioşi din Galaţi, în casele cărora tânărul a fost cu Boboteaza. Se întâmpla în ianuarie, atunci când a şi intrat în atenţia autorităţilor. Iniţial, tânărul a început să oficieze slujbe pentru o biserică improvizată, după care a mers din casă în casă cu Boboteaza, iar apoi a plecat prin ţară să strângă bani din donaţii pentru construcţia unui lăcaş de cult.

De atunci şi până în urmă cu două zile, a fost urmărit de autorităţi, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unei percheziţii domiciliare. Prejudiciul care se ridică în acest moment la aproximativ 11.000, oficial, este unul de fapt mult mai mare, spun chiar autorităţile, pentru că acum încearcă să identifice şi celelalte persoane pe care le-a înşelat. A fost eliberat, ulterior, de judecător, după 24 de ore petrecute în arest şi acum este judecat în stare de libertate, mai exact sub control judiciar, pentru 30 de zile. Este cercetat, în continuare, pentru fals în înscrisuri oficiale şi exercitarea unei meserii fără drept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Un fals preot a înşelat zeci de gălăţeni. Bărbatul mergea din casă în casă şi cerea donaţii pentru un lăcaş de cult inventat