Antena Meniu Search
x

Fenomen periculos în România: 3 crime sau sinucideri comise cu mașina, în 24 de ore

Un fenomen şocant ameninţă România: crimele urmate de sinucideri pe şosea. Două tragedii trase la indigo au distrus mai multe familii.

Vezi și

Un fenomen şocant ameninţă România: crimele urmate de sinucideri pe şosea. Două tragedii trase la indigo au distrus mai multe familii. Pe un drum din Hunedoara, un bărbat a intrat cu maşina într-un TIR, după ce şi-a ucis soţia. Cu doar o zi înainte, un altul a a comis acelaşi gest, în Timişoara. Al treilea incident a fost sâmbătă, când un tânăr din Prahova şi-a transformat şi el maşina în armă şi a intrat în fosta sa iubită.

Experţii vorbesc despre o gelozie dusă la extrem. Şi despre o realitate cruntă: în România, o femeie este agresată la fiecare 30 de secunde. Adică aproape un milion două sute de mii de românce cunosc violența domestică.

Un bărbat de 40 de ani a intrat cu viteză pe contrasens, fix în faţa unui TIR, pe drumul naţional 76, în judeţul Hunedoara. Impactul a fost extrem de puternic, iar autoturismul complet strivit. Şoferul nu a avut nicio şansă. 

Anchetatorii şi-au pus întrebări. Pe şosea, nu existau urme de frânare. Iar lucrurile s-au complicat şi mai mult când apropiaţii au sunat-o pe soţia şoferului să-i dea vestea cumplită. 

Tânăra de 30 de ani era şi ea moartă, acasă. Fusese ucisă de soţul ei, într-o criză de gelozie. Rudele spun că bărbatul avea probleme de sănătate şi se confrunta cu o depresie. Cei doi erau împreună de 15 ani şi aveau un băiat.

Cazul pare aproape tras la indigo cu cel din Timiş, unde un bărbat şi-a ucis soţia, tot din gelozie, apoi a intrat cu maşina într-un stâlp. Tânărul a scăpat cu viaţă. Şi-a recunoscut fapta şi este păzit în spital.

Seria atacurilor a continuat însă şi sâmbătă, când, într-o localitate din Prahova, un tânăr ar fi călcat-o intenţionat cu maşina pe fosta lui iubită. Fata de 21 de ani a scăpat cu viaţă, dar e în stare gravă. Fenomenul violenţei în familie degenerează, avertizează experţii. 

Dan Antonescu, specialist criminolog: "Acest lucru reprezintă imposibilitatea unor indivizi de a accepta că o viaţă de cuplu, aşa cum începe aşa se poate şi termina. Gelozia, egoismul îi fac pe aceşti indivizi să creadă că partenerul de viaţă, este proprietatea lor şi se comportă ca atare."

Şi mai grav este că astfel de indivizi pun în pericol şi alţi oameni nevinovaţi, atunci când îşi transformă maşinile în arme şi încearcă să se sinucidă pe şosele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fenomen periculos în România: 3 crime sau sinucideri comise cu mașina, în 24 de ore