Antena Meniu Search
x

Video Un furnizor de energie electrică cere românilor bani în avans pentru plata facturilor. Compania spune că statul nu i-a dat banii promişi

Un furnizor de energie electrică a găsit o metodă inedită de-a ieşi din impasul financiar provocat de plafonarea preţurilor - a început să ceară bani în avans de la clienţi. Societatea a trimis notificări prin care cere ca facturile la energie să fie plătite cu o lună înainte, în funcţie de cantităţile estimate în contract.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 15.03.2022, 17:18

Vezi și

Furnizorul se plânge că statul nu i-a dat banii înapoi pentru facturile compensate şi plafonate şi că nu mai are lichidităţi pentru a se susţine. În mod cert, o astfel de practică este ilegală şi abuzivă. Specialiştii din domeniul energiei şi avocaţii spun în niciun caz furninorii nu pot obliga clienţii să plătească facturile în avans.

ANRE a transmis că în perioada următoare va face verificări la această companie şi că este foarte posibil ca această companie să fie sacţionată. Pe de altă parte, companiile se plâng că nu au suficienţi bani şi că statul nu a făcut plătiţile pentru compensare şi pentru plafonare. Autorităţile spun că aceste plăţi s-au efectuat. De exemplu, Ministerul Muncii spune că s-au făcut plăţi de peste 370 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Un furnizor de energie electrică cere românilor bani în avans pentru plata facturilor. Compania spune că statul nu i-a dat banii promişi