Video

Un kilogram de căpşune, mai scump ca un kilogram de carne. Care este explicaţia producătorilor

De Simona Vasiac.
Publicat: 04.05.2021, 12:55.
Actualizat: 04.05.2021, 17:34

În fiecare an vedem pe Facebook şi Instagram postări cu primele cireşe din an. Cu primele căpşuni n-am prea văzut, dar tot ni se pare o veste bună: a apărut prima producţie din acest an de căpşuni româneşti. Momentan, fructele aromate şi parfumate se găsesc doar în serele amenajate. 

Au apărut primii căpșuni românești în serele din Satu Mare. Fructele, mari, parfumate și aromate se vând cu 25 de lei kilogramul. Practic la prețul unui kilogram de carne, dar asta nu îi sperie pe cumpărători.

Comenzi sunt din belșug pentru că sunt foarte mulţi cumpărători. Ba chiar producătorul local din Satu Mare spune că are cereri, dar nu are atât de mulţi căpşuni, cu toate că are 3 sere pe o suprafaţă foarte mare.

În câmp, căpşunii vor apărea mai târziu, cam pe la sfârşitul lunii mai şi asta din cauza vremii capricioase. În ultima perioadă au fost înregistrate temperaturi mai mult scăzute care practic ne-au dus cu gândul mai mult la iarnă şi nicidecum la primăvară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.