Antena Meniu Search
x

Reacția șoferului încătușat de un polițist în Tulcea, care apoi a fost atacat de mulțime: ”Poate nu am făcut eu bine că nu i-am dat buletinul și permisul”

Un poliţist din Tulcea este pălmuit în stradă. Întreaga intervenţie a fost filmată. Din nou, un agent este singur în misiune şi pare depăşit de situaţie.

Vezi și

Un poliţist din Tulcea este pălmuit în stradă. Întreaga intervenţie a fost filmată. Din nou, un agent este singur în misiune şi pare depăşit de situaţie. Cinci, chiar şase persoane l-au înconjurat în momentul în care voia să ducă la secţie un şofer recalcitrant. Lovit şi umilit, agentul a scos pistolul pentru a se apăra. Până la urmă, a folosit doar spray-ul lacrimogen. După ce a văzut imaginile, şeful Poliţiei Române a trimis corpul de control la inspectoratul din Tulcea. 

"Dă cu pistolul! Dă, mă, cu pistolul! Omori lumea?!" Aşa arată o misiune a Poliţiei, în România anului 2017. Pe o stradă din Niculiţel, Tulcea, un poliţist este înconjurat de mai mulţi oameni, apoi împins, înjurat şi pălmuit. Este forţat să-şi scoată arma. Ţeava pistolului este îndreptată spre mulţimea revoltată. Însă, martorii nu par intimidaţi. Continuă să-l provoace pe agent. 

Dumitru Coarnă, preşedintele sindicatului poliţiştilor: "A acţionat în funcţie de situaţia creată. Uitaţi-vă la raportul de forţe, 5-6 la 1. Martori care pălmuiesc poliţia. Unde în lume asta aţi mai văzut aşa ceva? Unde credeţi dumneavoastră că se mai poate întâmpla aşa decât în România?!"

Totul ar fi început cu încercarea poliţistului de a reţine un bărbat care parcase ilegal şi care ar fi reacţionat violent. Şoferul susţine însă că agentul a făcut exces de zel. Şoferul recunoaşte că a refuzat să predea permisul şi buletinul, ca să nu fie amendat, apoi a coborât din maşină şi a vrut să îşi sune avocatul.

Pe acelaşi subiect

IONEL MOCANU, șoferul încătușat de polițist: Știu că poate nu am făcut eu bine că nu i-am dat buletinul și permisul. Doar i le-am arătat. Mi-am sunat avocatul, i-am spus: ”domnule avocat, uitați care e problema...” Atunci m-am trezit cu spray, inhalându-l. Mi l-a băgat direct în gură!

Poliţistul ar fi folosit spray-ul din dotare. Spune că, din cauza gazelor inhalate, s-a prăbuşit lângă maşina de poliţie. Era încătuşat, iar ceilalţi i-au sărit în apărare. "Bă, lasă-l, mă, încet, că n-a omorât un om, până la urmă a parcat pe trecerea de pietoni, băi!" 

IGPR a trimis corpul de control la IPJ Tulcea. Vor să afle de ce poliţistul era singur. Între timp, reprezentanţii poliţiştilor spun că de vină e lipsa de personal din Poliţia Română: "La nivel naţional vorbim de un deficit structural de 25.000 de oameni. Mediul rural este scăpat de sub control. Acolo trebuie angajări de sută la sută. Doamna ministru trebuia să trimită avocat, să-l apere pe acel poliţist." , spune Dumitru Coarnă.

În multe situaţii periculoase, poliţiştii sunt obligaţi să intervină singuri. Unii dintre ei sunt loviţi, umiliţi. Alţii plătesc cu viaţa, cum e cazul poliţistul din Suceava care a încercat să oprească un bărbat cu probleme psihice.

La Tulcea, ancheta este încă la început. A fost deschis un dosar pentru ultraj, iar tânărul care l-a lovit pe agent va fi audiat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Reacția șoferului încătușat de un polițist în Tulcea, care apoi a fost atacat de mulțime: ”Poate nu am făcut eu bine că nu i-am dat buletinul și permisul”