Antena Meniu Search
x

Un preot din Oradea este tată pentru 24 de copii

Un preot a fost ca un tată pentru o sută de copii, care lângă părinţii lor naturali au cunoscut doar suferinţa. Acum sunt 24 de copii în adăpostul ridicat de părintele Kiss. Nu este uşor, dar primesc o masă caldă şi o vorbă bună.

Vezi și

O rugăciune de mulţumire pentru că şi azi a avut ce să le pună pe masă celor 24 de copii care-i spun tată. Doar sunetul furculiţelor care lovesc farfuriile strică liniştea.

Se întâmplă la 50 de kilometri de Oradea, la Belfir. Aici, un preot romano-catolic a ridicat o casă pentru copiii năpăstuiţi.

"Am crescut şi am educat cu colegii 100 de copii. Avem la ora actuală şi un pedagog la Salonta, a fost primul care a plecat de aici, avem şi băiat la facultate la Oradea", spune Marton Kiss, preot romano-catolic.

Sunt copiii cu care părintele se mândreşte. Fiecare a îndurat frigul, foamea sau bătăile înainte să ajungă la Belfir.

Lorant are 11 ani şi mai are încă nouă fraţi. Din cauza sărăciei el şi patru fraţi au ajuns în grija părintelui.

"Avem probleme cu familia, nici tatăl meu nu avea bani şi am fost nevoit să vin aici. Mama m-a lăsat când aveam 2 ani", povesteşte Lorant. 

Cei 24 de copii trăiesc din donaţiile primite de fundaţia înfiinţată de părintele Kiss. Unele zile sunt uşoare, altele mai grele. De toate momentele îşi amintesc însă cu zâmbetul pe buze.

Acum, părintele a amenajat o mică fermă. Creşte un porc, peste o sută de păsări şi câteva capre. N-ar putea face asta fără ajutorul copiiilor.

Copiii se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Le-ar plăcea să vină şi la ei Moşul, dar acesta are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Un preot din Oradea este tată pentru 24 de copii