Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un prieten face mărturisiri teribile despre Bogdan şi Anda Maleon, găsiți spânzurați de Crăciun. Cum și-a construit casa familia Maleon și care era de fapt situația lor financiară

Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al lui Bogdan Petru Maleon, care a fost găsit spânzurat, alături de soție, în ajunul Crăciunului, face dezvăluiri teri

de Redactia Observator

la 30.12.2017 , 12:46

Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al lui Bogdan Petru Maleon, care a fost găsit spânzurat, alături de soție, în ajunul Crăciunului, face dezvăluiri teribile despre cei doi.

Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al lui Bogdan Petru Maleon, a vorbit, pentru bzi.ro,  despre problemele financiare cu care s-a confruntat Bogdan Petru.

Articolul continuă după reclamă

"Am fost foarte apropiați până prin 2014, am petrecut mult timp impreună. El era un tip coerent și eficient, era un om care nu avea odihnă. Mereu trebuia să fie implicat în ceva, atât in plan profesional, cât și in plan personal. Dat fiind faptul ca veniturile noastre, la Facultatea de Istorie, nu sunt așa de mari, facem totul prin eforturi considerabile și prin multe credite. Exact aceasta era și situatia lui Bogdan Maleon. Tot ceea ce a construit în plan personal s-a făcut prin mult efort și fiind mereu dator. Adică făcând credite la bănci, care se vad în declarația sa de avere. Așa și-a construit casa, mașinile și le-a cumpărat așa. Pentru a-și termina de construit casa el a trebuit să vândă o masina, el avand o masina Skoda Octavia, pe care o cumparase doar cu un an de zile inainte. El statea intr-un bloc ANL, al Primariei. In momentul in care a achizitionat teren pentru casă, a trebuit într-un anumit termen să predea apartamentul pentru ca nu se mai incadra din punct de vedere legal. Atunci a fost grăbit sa termine casa, ceea ce evident a condus la o anumita presiune. El avea aceasta abilitate de a se descarca de presiune, de a face mereu un plan lucid. Era un foarte bun strateg in sensul in care intelegea bine incercarile vietii, relatiile cu oamenii si era un foarte fin cunoscator de oameni. Gasea mereu solutii pentru a depasi impasurile. Cred că un consum nervos interior era inevitabil. Nu era in situatia de a fi intr-o criza financiară. In prima parte a anului 2013 am trecut și eu, și el printr-o perioada delicată, când Guvernul Ponta a tăiat finantarile unor proiecte de cercetare pe care noi le aveam, le-a taiat dramatic. Si el, si eu ne plateam datoriile la banci din ceea ce castigam la universitate, nu aveam alta sursa de venit. Dar asta a fost cu multa vreme in urma. Bogdan se echilibrase, avea o viata de om normal. Nu avea probleme financiare, dar nici nu avea o stare financiara deosebită. Traia ca un om normal, cu obligatiile firesti pentru un om normal. Nu opulenta era ceea ce il preocupa pe el, ci dorinta de a lasa ceva in urma. Nu investea in lucruri inutile sau in lucruri mai sus decat nevoile normale ale vietii. Si-a achizitionat un Mercedes dintr-un singur motiv, pentru că a aparut la o oferta foarte buna. Avea 55.000 de lei stransi si a hotarat sa faca un efort mai mare pentru o masina care cu siguranta are alte calitati. Si casa poate pare mare, dar la interior era o casa obisnuita, cu facilitatile obisnuite", povesteste profesorul Cristian Ploscaru, prieten apropiat cu Bogdan Petru Maleon.

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, Cristian Ploscaru nu crede că pierderea unei sarcini de către Anda Maleon i-ar fi împins pe cei doi la un astfel de gest.

"Ei reluasera discutiile legate de acest lucru, am discutat despre aceasta chestiune. Si ei spuneau că isi doresc un copil și dacă acest lucru ar impune un anumit ajutor medical, tot ar fi dispusi să-l faca. Deci nu era un subiect inchis pentru ei. Nu este adevarat ca Anda nu putea avea copii. Se gândeau la un ajutor în acest sens. Erau dispusi sa mearga pe acest drum. Nu vad alte elemente care sa explice aceasta situatie. Pentru mine totul e invăluit intr-un mare mister", a mai spus Cristian Ploscaru.

"Cred că a fost plecat de acasă în acea noapte"

De asemenea, profesorul crede că un aspect important în aflarea adevărului este faptul că ușa de la casă a fost găsită deschisă de către un alt profesor, Liviu Pilat, cel care i-a gasit pe sotii Maleon decedati in casă.

"Eu cred ca a fost plecat de acasa in acea noapte pentru ca, dupa cum a spus colegul meu Liviu Pilat, usa era descuiata. Si atunci, ideea ca usa sa fi ramas descuiata mi se pare greu de acceptat pentru ca sunt colindatori, poate sa intre cineva in casa si trebuie sa iti iei aceasta masura de siguranta. Dar daca el a plecat, in urma unei discutii, nu cred ca a plecat cu masina, putea merge la un bar in cartier, unde sa se linisteasca. Putea sa se plimbe pentru a se calma sau putea sa mearga sa bea ceva si sa fumeze doua tigari pentru a se linisti. Eu inclin sa cred ca el a plecat, dar nu pot sa am o certitudine", a precizat Cristian Ploscaru.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Un prieten face mărturisiri teribile despre Bogdan şi Anda Maleon, găsiți spânzurați de Crăciun. Cum și-a construit casa familia Maleon și care era de fapt situația lor financiară