Antena Meniu Search
x

Video Un profesor din Deva ajută copiii să înţeleagă ştiinţele exacte într-un mod inedit. Dascălul organizează experimente fascinante pe înţelesul şcolarilor

Multă teorie şi prea puţină practică. Este o problemă cu care ne-am confruntat şi noi în şcoală şi cu care au de-a face chiar şi elevii din ziua de azi. Unde să aplice ceea ce învaţă în cărţi? Cunoscând bine hibele sistemului, un profesor Deva a decis să-i ajute pe copii să înţeleagă fizica, matematica şi chimia într-un mod inedit, prin joacă. Dascălul organizează evenimente unde şcolarii asistă la tot felul de experimente fascinante, explicate pe înţelesul lor. 

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 17:49

Vezi și

La lecţiile predate de profesorul Tiberiu Stroia, elevii se uită ca la un spectacol de magie. Copiii învaţă, prin jocuri,  poveşti şi experimente, ce sunt atomii, curentul electric, gravitaţia, dar şi cum oxigenul întreţine arderea. 

Tiberiu Stroia, profesor: Am vrut să aduc cât mai mulţi copii şi părinţi care să vadă că ştiinţa este o poveste extraordinară şi că are nişte personaje fantastice.  

Unul dintre cele mai spectaculoase experimente este cel în care profesorul arată publicului ce se întâmpă când sodiul intră în contact cu apa. Momentul este aşteptat de copii cu sufletul la gură, iar finalul exploziv aduce alte ropote de aplauze. 

Fizică şi chimie pe înţelesul celor mici

Pe acelaşi subiect

Alexandru are 10 ani şi este în clasa a patra. A fost atât de fascinat de lecţii încât s-a gândit ca, pe viitor, să devină om de ştiinţă. 

Munteanu Alexandru Matei: Am urmărit nişte experimente foarte tari şi chiar mi-au plăcut. Şi m-au făcut, adică m-au încurajat să mă apuc şi eu de chimie. 

Părinte: Am urmărit cu mare atenţie ce s-a întâmplat aici pe scenă. A fost un adevărat spectacol. 

Profesorul Tiberiu Stroia este fondatorul proiectului "Casa ştiinţei", prin care îşi propune să stârnească curiozitatea copiilor cu privire la misterele Universului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un profesor din Deva ajută copiii să înţeleagă ştiinţele exacte într-un mod inedit. Dascălul organizează experimente fascinante pe înţelesul şcolarilor