Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un profesor universitar a fost reţinut după ce i-a cerut favoruri sexuale unei studente

O studentă de la medicină îşi acuză profesorul de anatomie că a încercat să o violeze. Conferenţiarul i-ar fi cerut favoruri sexuale, în schimbul unei note

de Redactia Observator

la 31.01.2015 , 19:26

O studentă de la medicină îşi acuză profesorul de anatomie că a încercat să o violeze. Conferenţiarul i-ar fi cerut favoruri sexuale, în schimbul unei note

Ca s-o reducă la tăcere, a ameninţat-o cu moartea. Dar procurorii DNA l-au reţinut, iar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi e scandal de proporţii. Un alt profesor, dar şi soţia lui, au fost ridicaţi tot astăzi.

Pentru Dumitru Păduraru, şpaga nu s-ar fi măsurat doar în bani, ci şi. în natură. Profesorul e acuzat că preda anatomie aplicată. Direct pe studente.

Vezi și

O studentă îl acuză de tentativă de viol şi şantaj. Timp de un semestru, spune ea, profesorul de anatomie a încercat să o aducă în pat. I-ar fi cerut sex, în schimbul unei note de promovare la examen. Când studenta l-a ameninţat că îl va denunţa, el ar fi ameninţat-o că o va ucide.

Viaţa încurcată a conferenţiarului i-a mai creat probleme şi în 2010. Atunci, un necunoscut l-a atacat într-o parcare. Câteva luni mai târziu, Dumitru Păduraru a trecut din nou pe lângă moarte. O bombă i-a explodat sub maşină. Profesorul se pregătea să urce la volan, dar s-a întors în ultima clipă. Uitase ceva acasă. Explozia ar fi putut să-l ucidă.

Ca să-şi apere viaţa, Păduraru şi-ar fi luat apoi permis de port armă, spun unii studenţi. Un amănunt care ar fi speriat-o şi mai mult pe studenta ameninţată cu moartea. Tânăra şi-a reclamat profesorul, iar procurorii DNA l-au reţinut. Îl acuză şi de luare de mită. Şi nu e singurul care ar fi cerut bani, în schimbul notelor mari. O recunosc studenţii.

Tot astăzi, un alt profesor de la aceeaşi universitate a fost reţinut tot pentru luare de mită. Strângea şpaga de la studenţi ascunsă în carnetele de note, spun procurorii. Câte 100 de euro de la fiecare. Complice i-ar fi fost soţia lui, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Şi ea reţinută.

Acum, toţi cei trei medici riscă să fie arestaţi şi condamnaţi pentru corupţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Un profesor universitar a fost reţinut după ce i-a cerut favoruri sexuale unei studente