Antena Meniu Search
x

Un român fura de la bolnavii italieni zeci de mii de euro!

Un român a fost arestat în Italia şi riscă ani grei de închisoare după ce a furat zeci de mii de euro de la bolnavii mai multor spitale.

Vezi și

Împreună cu un complice italian, tânărul intra în unităţile sanitare şi lua tot ce găsea în dulapurile pacienţilor.  Bani, carduri sau bijuterii. Până la 5.500 de euro pe zi. Cei doi sunt cercetaţi acum pentru cel puţin 10 jafuri.

Cei doi intrau în spitale uşor. Se dădeau drept rude ale bolnavilor. Prima oprire o făceau la garderobă, unde furau tot ce găseau în dulapuri.

Carduri, bani cash sau obiecte de valoare. Apoi intrau din salon în salon, şi, profitând de absenţa bolnavilor, luau tot. Victimele perfecte erau bătrânii în portofelele cărora găseau, după cum ei înşişi au mărturisit, inclusiv foile pe care era trecut PIN-ul cardului de economii.

După ce furau cardurile pe care le găseau, se duceau direct la bancomat şi retrăgeau suma maximă permisă într-o zi.

O singură locaţie, un spital din Roma, le-a adus 5.500 de euro.

Banii îi cheltuiau pe cumpărături din cele mai variate. Se duceau să mânânce, cumpărau cartele de reîncărcare şi alte lucruri cum ar fi ochelari de soare.

Stabiliţi în Verona, românul de 29 de ani şi partenerul lui italian, cu 13 ani mai în vârstă, au practicat aceeaşi metodă în mai multe spitale din regiune. Sunt cercetaţi acum pentru cel puţin 10 furturi. Poliţia nu exclude însă ca în decursul anchetei să descopere că cei doi au dat şi alte lovituri.

Primul arestat a fost italianul de 43 de ani, care a fost identificat pe baza imaginilor de pe camerele de supravgehere. El l-ar fi turnat şi pe român, după ce acesta l-a vizitat în închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Un român fura de la bolnavii italieni zeci de mii de euro!