Antena Meniu Search
x

Un spectacol impresionant a avut loc în Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Au răsunat opere celebre de Verdi, Mozart, Schubert sau Bach.

Printre cruci şi morminte, au răsunat opere celebre de Verdi, Mozart, Schubert sau Bach.

Vezi și

Printre cruci şi morminte, au răsunat opere celebre de Verdi, Mozart, Schubert sau Bach. Concertul a fost conceput special pentru sărbătoarea cunoscută drept Ziua morţilor, în care oamenii aprind lumânări pentru sufletele celor dragi.

Cei mai mulţi spectatori sunt cei care au venit cu flori şi lumânări la mormintele celor dragi. Au fost însă şi oameni veniţi special pentru concertul aflat la a treia ediţie. 

Concertul, intitulat "Ave Maria", susţinut de orchestra şi corul "Opera Group Project", a oferit publicului plăcerea de a asculta, într-un decor inedit, opere ale unor mari compozitori ai lumii, ca Verdi, Mozart, Schubert sau Bach.

Ziua nopţilor, ziua tuturor sfinţilor, Luminaţia sau Luminaţiile. Este vorba despre noaptea de 1 noiembrie. Se presupune că cei duşi demult pe tărâmul celălalt se reÎntorc pt a-i vizita pe cei dragi. Acest lucru s-a întâmplat şi al TG Mureş unde sute, poate mii de lumânări şi flori au fost depuse la mormintele celor dragi. 

Astfel, în noaptea de 1 noiembrie, fiecare mormânt devine un mic altar al luminii. 

Oamenii dau, în această zi, şi de pomană în memoria morţilor. În unele zone din Ardeal se duc la cimitir dulciuri şi se dau copiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un spectacol impresionant a avut loc în Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Au răsunat opere celebre de Verdi, Mozart, Schubert sau Bach.