Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Prahova reprezintă o ameninţare la siguranţa naţională. Bărbatul s-a folosit de GPS pentru a-şi urmări iubita

Şi-a spionat iubita, iar acum este judecat pentru infracțiuni privind siguranța națională. Cătălin, un tânăr din Prahova, a montat un dispozitiv de urmărire prin GPS pe maşina fostei sale prietene.

Vezi și

Şi-a spionat iubita, iar acum este judecat pentru infracțiuni privind siguranța națională. Cătălin, un tânăr din Prahova, a montat un dispozitiv de urmărire prin GPS pe maşina fostei sale prietene.

Cătălin şi Iulia au fost împreună aproape doi ani. Până când, sătulă de crizele de gelozie, tânăra a decis să pună punct relaţiei, spun anchetatorii. A fost momentul în care bărbatul a pus în mişcare o adevărată reţea de filaj amoros. Câteva luni, şi-a urmărit fosta iubită la fiecare pas, fără ca ea să ştie.

Tânărul care îşi suspecta iubita de infidelitate a cumpărat un sistem gps de pe internet pe care nu a plătit mai mult de 150 de lei. A mers la locuinţa acesteia, acolo unde i-a montat sistemul GPS sub maşină.

Femeia fusese avertizată că e victima unui spionaj. I-a spus-o chiar bărbatul care o hărţuia, spun procurorii. Dar nu a crezut niciodată. Până când, în timpul unei întâlniri dintre ea şi actualul ei iubit, Cătălin a apărut din senin şi i-a atacat pe amândoi. Tot atunci, au intrat pe fir şi procurorii DIICOT.

Ca să afle exact locul unde era prietena sa, tânărul trimitea un mesaj către o cartela aflată în interiorul GPS-ului. Iniţial primea un ton de ocupat, iar ulterior datele exacte despre locul în care se afla.

Avocatul bărbatului spune că acesta se căieşte de atitudinea pe care a avut-o. Însă anchetatorii sunt fermi. Pentru gelozia dusă la extrem, Cătălin a ameninţat siguranţa naţională a ţării.

Deşi par doar nişte accesorii banale, dispozitivele dotate cu GPS ne pot aduce mari probleme, spun specialiştii, chiar şi de natură penală. Cătălin riscă acum până la şapte ani de închisoare. În faţa procurorilor, a recunoscut tot. Dar a spus că nu ştia că încalcă legea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Prahova reprezintă o ameninţare la siguranţa naţională. Bărbatul s-a folosit de GPS pentru a-şi urmări iubita