Antena Meniu Search
x

Un tanar din Constanta a descoperit intamplator imagini filmate in anul 1929

Un tanar din Constanta, pasionat de hidroavioane, a descoperit pe internet imagini fascinante cu orasul lui natal, din perioada interbelica.

Vezi și

Filmarea dateaza din 1929. Nu este cea mai veche, dar cu siguranta este una dintre cele mai bine realizate, spun specialistii. Imaginile au fost filmate de echipajul unei escadrile de hidroavioane din Italia, aflat intr-un raid de recunoastere in zona Marii Negre.

Lacul Siutghiol, portul Constanta, centrul vechi al orasului, statuia poetului Ovidiu, asa cum erau ele in 1929. Imagini-document pentru istoria orasului de la malul marii. Au fost descoperite din intamplare, de un tanar pasionat de hidroavioane.

Filmarea a fost facuta atat la sol, cat si din aer, dintr-un hidroavion. Pilotii italieni au fost primiti pe malul Siutghiolului in cadrul unei ceremonii, iar evenimentul este si el imortalizat.

Specialistii au recunoscut imediat valoarea imaginilor. Filmul a fost realizat de un apropiat al liderului fascist Benito Mussolini. Italo Balbo a fost si ministru al Aviatiei italiene, dupa terminarea primului razboi mondial, in perioada 1929 - 1933.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un tanar din Constanta a descoperit intamplator imagini filmate in anul 1929