Antena Meniu Search
x

Un terorist vrea arest la domiciliu

Tânărul din Arad care a fost săltat după ce a făcut acasă două bombe improvizate, află astăzi dacă rămâne după gratii, aşa cum vrea DIICOT, sau. poate fi arestat la domiciliu, aşa cum a cerut el şi a decis Curtea de Apel Timişoara

Vezi și

 Remus Văsuţ a fost adus de dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie. Înainte să încerce să vândă cele două bombe unui reprezentant al SRI, a detonat alte 2 pentru a le testa.

Tânărul a adoptat un nou look pentru ședința de judecată de astăzi. A renunțat la părul lung și a venit îmbrăcat la costum. Înainte de asta, le –a spus judecătorilor de la Timișoara că tatăl său l-a inițiat în această tehnică a confecționării bombelor și că o data ce îți intră virusul în sânge nu mai scapi.

Cu banii pe care urma să îi câștige după vânzarea bombelor urma să își cumpere un pistol.

În urmă cu trei luni, le spunea anchetatorilor, că dragostea pentru bombe, e ca un virus. Odată ce îl ai, nu mai scapi de el niciodată.

Acum, Remus Văsuţ i-a convins pe judecători că nu este niciun pericol dacă stă închis, în propria casă, aşa cum prevede noul Cod Penal. Aşa că, va fi arestat la domiciliu, acolo unde îşi fabrica bombele.

Dacă decizia nu va fi contestată, după expirarea mandatului de arestare, teroristul de Ghioroc, cum a fost numit, după satul său natal din Arad, va fi un om liber, între pereţii casei sale.

Se va întoarce chiar acolo unde procurorii DIICOT au descoperit un întreg arsenal de făcut bombe, în casa în care locuia cu bunica. Îl aşteaptă şi câinele său - pe care-l cheamă, "strategic", chiar TERORISTUL.

Bunica tânărului vrea să vadă cu ochii ei, că nepotul său se va întoarce acasă. Mai ales, după ce procurorii DIICOT l-au prezentat ca pe un terorist periculos. Bătrâna e sigură că Remus făcea de fapt, artificii.

Anchetatorii au arătat însă că tânărul nu era inofensiv. A descărcat de pe internet mai multe informaţii despre cum se realizează bombele şi urma să vândă două dispozitive unui ofiţer sub acoperire.

Ca să-l convingă că bombele pot produce o deflagraţie uriaşă i-a făcut şi o demonstraţie, la marginea satului. Expertizele făcute de anchetatori au arătat că bombele ar fi fost mortale.

Dacă va rămâne arestat la domiciliu tânărul va fi supravegheat de poliţie şi va fi obligat să meargă la toate termenele de judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Un terorist vrea arest la domiciliu