Video Una dintre cele mai mari păcăleli de pe litoralul românesc. Numai cunoscătorii îşi dau seama imediat că au fost înşelaţi
Probabil nu există turist pe litoral care să nu fi cumpărat măcar o dată, măcar de poftă, măcar de curiozitate, o porţie de hamsii, vedeta din restaurante. Dar, uneori, surpriză mare... Peştele iubit este schimbat, iar în farfurii ajunge şprotul. Vedeţi cum puteţi sesiza diferenţa între cele două tipuri de peşte.
Hamsia e vedetă la mare. Prăjită, cu mămăligă sau cartofi prăjiţi şi, musai, cu mult usturoi - e mâncarea preferată a turiştilor pe plajă. Mai ales că merge de minune cu un pahar cu bere rece. Ce te faci, însă, când hamsia e înlocuită cu şprot? Un peşte mai ieftin şi mai slab calitativ şi al cărui gust diferă de hamise? Numai cunoscătorii îşi dau seama imediat că au fost inşelaţi.
Reporterul Observator Andreea Filip a fost într-o pescărie renumită şi a adunat sfaturile specialiştilor cu privire la această problemă.
Andreea Filip, reporter Observator: "Turiştii care vin la mare îşi doresc să aibă parte şi de o experienţă culinară inedită, şi aici vorbim despre o masă cu peşte. De aceea vin în cerhanale, unde e important să fim atenţi la ce avem în farfurie.
Diferenţele sunt vizibile atunci când peştii sunt alăturaţi. Şprotul este mult mai mic, hamsia este mai mare".
- Scumpirile aduc scumpiri! Cât a ajuns să coste o porţie de hamsii cu cartofi prăjiţi la cherhanalele de la malul...
- Vasile Dîncu îi linişteşte pe turişti: "Nu există niciun pericol pentru cei care îşi petrec concediul pe...
- Apropierea de vârful de sezon aduce prețuri şi cu 40% la sută mai mari. De la 300 la 1.500 de lei pentru o noapte...
- Reacţia unui grup de turişti străini care vizitează Bucureştiul: "Am auzit de Hagi. Şi Andrew Tate locuieşte...
- Oraşul unde s-au înregistrat 29 de grade în 15 martie. De luni, temperaturile scad brusc
Care este diferenţa de preţ între şprot şi hamsie
De ce se întâmplă confuzia aceasta? Este şi voită, pentru că unii dintre comercianţi preferă să cumpere şprot, având în vedere că un kilogram costă în jur de 5-6 lei, şi să îl vândă pe post de hamsie, care costă 12 lei pe kilogram. Ei în înşală în acest fel pe turiştii care vin la mare.
Andreea Filip, reporter Observator: "Vorbeam cu reprezentanţii acestei cerhanale şi ne spuneau că nu trebuie să denigrăm prea mult şprotul, pentru că şi şprotul este un peşte foarte gustos".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰