Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Unele alimente "omoară" inteligenţa! De care trebuie să te fereşti

Isteria legată de nutriţie pare să se răspândească în întreaga lume! Puţini ştiu, însă, că unele alimente pot afecta grav sănătatea

de Redactia Observator

la 08.05.2014 , 10:53

Isteria legată de nutriţie pare să se răspândească în întreaga lume! Puţini ştiu, însă, că unele alimente pot afecta grav sănătatea

Este ştiut faptul că unele alimente stimulează funcţiile cognitive şi memoria, însă există şi produse care pot avea efecte devastatoare asupra funcţionării creierului. Sfatul nutriţioniştilor este să le consumaţi cu moderaţie.

Dulciurile se află în topul "Aşa nu"! Nu numai că sunt inamicii dietelor, dar afectează şi memoria. Specialiştii susţin că, pe termen lung, consumul de zahăr poate crea probleme neurologice. În plus, îndulcitorul afectează abilitatea de învăţare şi tocmai de aceea este recomandată evitarea semipreparatelor, a zaharului, a siropului din porumb şi a produselor bogate în fructoză.

Articolul continuă după reclamă

Şi produsele fast-food trebuie evitate! Un studiu efectuat de Universitatea Montreal arată faptul că junk-food-ul poate modifica substanţele chimice din creier, efectul fiind simptomele asociate cu depresia şi anxietatea.

Alcoolul este cunoscut că afectează ficatul însă cauzează şi ceea ce se numeşte "ceaţa creierului". Aşa cum sugerează şi numele, afecţiunea se referă la sentimentul de confuzie mintală se acţionează ca şi cum o ceatţ îţi înconjoară creierului şi astfel claritatea gândirii este afectată.

Printre cele mai periculoase alimente se numără şi produsele semipreparate. Acestea pot avea un impact negativ asupra sistemului nervos central şi creste riscul de a dezvolta boli degenerative ale creierului, precum Alzheimer.

În top se mai află alimentele prăjite, cele foarte sărate şi băuturile energizante.

Foto: Hepta

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Unele alimente "omoară" inteligenţa! De care trebuie să te fereşti