Unele alimente "omoară" inteligenţa! De care trebuie să te fereşti
Isteria legată de nutriţie pare să se răspândească în întreaga lume! Puţini ştiu, însă, că unele alimente pot afecta grav sănătatea
Isteria legată de nutriţie pare să se răspândească în întreaga lume! Puţini ştiu, însă, că unele alimente pot afecta grav sănătatea
Este ştiut faptul că unele alimente stimulează funcţiile cognitive şi memoria, însă există şi produse care pot avea efecte devastatoare asupra funcţionării creierului. Sfatul nutriţioniştilor este să le consumaţi cu moderaţie.
Dulciurile se află în topul "Aşa nu"! Nu numai că sunt inamicii dietelor, dar afectează şi memoria. Specialiştii susţin că, pe termen lung, consumul de zahăr poate crea probleme neurologice. În plus, îndulcitorul afectează abilitatea de învăţare şi tocmai de aceea este recomandată evitarea semipreparatelor, a zaharului, a siropului din porumb şi a produselor bogate în fructoză.
Şi produsele fast-food trebuie evitate! Un studiu efectuat de Universitatea Montreal arată faptul că junk-food-ul poate modifica substanţele chimice din creier, efectul fiind simptomele asociate cu depresia şi anxietatea.
Alcoolul este cunoscut că afectează ficatul însă cauzează şi ceea ce se numeşte "ceaţa creierului". Aşa cum sugerează şi numele, afecţiunea se referă la sentimentul de confuzie mintală se acţionează ca şi cum o ceatţ îţi înconjoară creierului şi astfel claritatea gândirii este afectată.
Printre cele mai periculoase alimente se numără şi produsele semipreparate. Acestea pot avea un impact negativ asupra sistemului nervos central şi creste riscul de a dezvolta boli degenerative ale creierului, precum Alzheimer.
În top se mai află alimentele prăjite, cele foarte sărate şi băuturile energizante.
Foto: Hepta
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰