Antena Meniu Search
x

Marile Universităţi din lume au venit la Bucureşti să recruteze studenţi de top

Şcoala românească pierde tot mai mulţi tineri de valoare. Universităţi de top din întreaga lume au venit la Bucureşti.

Vezi și

Şcoala românească pierde tot mai mulţi tineri de valoare. Universităţi de top din întreaga lume au venit la Bucureşti să-i convingă pe adolescenţi şi pe părinţii lor că nu au nevoie de economii substanţiale pentru a-şi permite studiile. Oferă burse, credite avantajoase şi, mai important decât orice, încrederea că vor avea un viitor strălucit.

La doar 17 ani, Ciprian se gândeşte serios la viitorul său. Iar Paul visează deja la locul unde va studia în următorii ani. 

Curioşi, emoţionaţi, dar şi nerăbdători, au luat standurile la rând.

Mulţi au făcut deja primul pas. Adina Nicola a visat de mică să creeze haine. 

Livia Ivan e plecată de doi ani din ţară, la o universitate din Olanda. Am aflat de la ea că munceşte mult, dar are timp şi pentru distracţie. 

Doar anul trecut, peste 6000 de tineri din România au ales să studieze în străinătate. Mulţi - în Marea Britanie, acolo unde se află un sfert dintre cele mai bune universităţi din toată Europa şi unde un an de şcolarizare costă 10.500 de euro. În Franţa, studenţii plătesc doar 200 de euro anual la universităţile publice şi până la 6.000 de euro la cele private. Studii gratuite oferă Danemarca, dar şi Norvegia, acolo unde studenţii primesc şi asigurare medicală, transport şi reduceri la evenimentele culturale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Marile Universităţi din lume au venit la Bucureşti să recruteze studenţi de top